Grid star
eveniment

PENSIILE OCUPATIONALE – Presedintele ASF: “Este important ca angajatorii sa beneficieze de facilitati fiscale”

Pensiile ocupationale trebuie sa reprezinte un beneficiu major, deopotriva pentru angajati si pentru angajatori, considera Nicu Marcu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Pensiile ocupationale reprezinta o parte a strategiei de dezvoltare a pietelor financiare non-bancare a Autoritatii de Supraveghere Financiara.
Acestea au rolul de a asigura, alaturi de pensiile administrate privat si de pensiile facultative, o sursa suplimentara de venit pentru momentul retragerii din activitatea profesionala, care sa completeze pensia acordata de sistemul public, scrie financialintelligence.ro

Stimulati

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu, a declarat: ”Este important ca angajatorii sa beneficieze de facilitati fiscale pentru a fi stimulati sa ofere angajatilor acest tip de pensie”.
Presedintele ASF a aratat ca economisirea pe termen lung, prin sistemul de pensii private, este un principiu sanatos, care poate diminua din presiunea care este resimtita de sistemul public de pensii.
Anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii aveau discutii despre oferirea de facilitati fiscale angajatorilor care ofera angajatilor posibilitatea sa contribuie la un fond de pensii ocupationale.
Fondul de pensii ocupationale nu se poate realiza daca nu se atinge un numar minim de 100 de participanti pe fond. Dar, un angajator care are mai putini angajati poate sa propuna o schema proprie de pensii ocupationale care sa faca parte dintr-un fond constituit de mai multi angajatori care se gandesc sa ofere aceasta falicilitate.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani