Grid star
eveniment

METROUL, MITA ELECTORALA – PNL a “confiscat” M5

A naibii coincidenta inaugurarea de catre Klaus Iohannis, Ludovic Orban si restul alaiului a metroului din Drumul Taberei marti, 15 septembrie 2020, cu doar 12 zile inainte de alegerile locale. Cam suna a mita electorala, in opinia noastra, in speranta obtinerii de cat mai multe voturi pentru PNL.

Dupa ce a dat o tura pe magistrala M5, Iohannis a venit in fata presei si a inceput sa laude Guvernul PNL:

“Este o mare realizare, trebuie sa recunoastem acest lucru, este cert, dupa Revolutie, cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou, din Romania.
Sigur, nu a fost usor pana aici si aceasta linie risca sa devina asa, un fel de legenda, o legenda a amanarilor, dar, iata, a venit un guvern hotarat, care a dorit sa dovedeasca ca si astfel de lucrari pot fi finalizate cu succes. Si iata ca se inaugureaza”.

Fara sa aminteasca ca Executivul condus de Ludovic Orban a venit la guvernare in noiembrie 2019, iar lucrarile la magistrala M5 au inceput in 2011. Iar de atunci la Palatul Victoria s-au perindat mai multe guverne de diferite coloraturi, PSD fiind la guvernare in marea majoritate a anilor 20011 – 2020. Insa presedintele s-a facut ca uita toate aceste lucruri si a aruncat cu ode in PNL, acordandu-i tot creditul pentru acest proiect.

Trebuie insa precizat ca oricarui guvern, de orice culoare politica, i-ar fi fost imposibil in nici un an sa rezolve problemele aparute la M5 din 2011 si pana in prezent. Lucrarile erau aproape de finalizare, iar PNL a luat caimacul si a deschis metroul din Drumul Taberei cu 12 zile inainte de alegerile locale.

Cam suna a mita electorala. Cu siguranta, guvernarea liberala are si ea meritele ei in deschiderea metroului, printre care vopsitul, zugravitul, testarea trenurilor, si altele.

Ca pe vremea lui Ceausescu

Discursul sefului statului a semanat izbitor cu laudele aduse lui Nicolae Ceausescu la inaugurarea metroului care a avut loc in 1979.

Iata ce difuza Televiziunea Romana atunci:

In entuziaste manifestari, a fost marcata darea in exploatare a importantului mijloc de transport in comun menit sa contribuie la imbunatatirea traficului de calatori”.

Iata ce a spus Iohannis, continuand sa laude Guvernul PNL:

“Aceasta realizare, cu certitudine, contribuie la imbunatatirea vietii in Bucuresti si este foarte important sa se continue pe aceasta linie”.

Prezentam discursul sustinut de Klaus Iohannis la deschiderea Metroului din Drumul Taberei:

“In primul rand, felicitari, si Metrorex, si Ministerului Transporturilor, Guvernului, care s-a implicat in mod exemplar in finalizarea acestei investitii, si mi-am permis adineaori, jos, pe peron, sa ii felicit si pe cei care au construit efectiv aceasta linie de metrou.

Este o mare realizare, trebuie sa recunoastem acest lucru, este cert, dupa Revolutie, cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou, din Romania.
Sigur, nu a fost usor pana aici si aceasta linie risca sa devina asa, un fel de legenda, o legenda a amanarilor, dar, iata, a venit un guvern hotarat, care a dorit sa dovedeasca ca si astfel de lucrari pot fi finalizate cu succes. Si iata ca se inaugureaza.

Aceasta realizare, cu certitudine, contribuie la imbunatatirea vietii in Bucuresti si este foarte important sa se continue pe aceasta linie. Trebuie sa ajungem si cu infrastructura de transport in secolul XXI. Oamenii isi doresc infrastructura, mobilitatea devine din ce in ce mai importanta pentru fiecare roman si pentru asta Guvernul va trebui sa insiste foarte mult – si eu voi insista foarte mult – pentru ca avem nevoie de foarte multa infrastructura de transport, de comunicare, si asa mai departe.

Important de subliniat este ca o buna parte din aceasta investitie s-a finantat din fonduri europene. Avem in continuare fonduri europene la dispozitie si avem la dispozitie sume imense. Deci, se poate continua intr-un ritm alert dezvoltarea infrastructurii din Romania si sper ca acest lucru sa se si intample.

In final, fiindca perioada in care traim este una complicata – si nu ma refer la complicatiile politice, ci la pandemie – si pe aceasta linie este important sa circulam in siguranta si sa fim protejati.

Asadar, dragi bucuresteni, va rog sa nu uitati cand folositi si aceasta noua linie: masca, distanta, igiena, pentru a trece cu bine prin aceasta perioada foarte dificila.

Si, in final, domnule Prim-ministru, domnule ministru, va asteapta multe, multe lucrari. Unele incepute, care trebuie finalizate, unele planificate – si am discutat in metrou despre proiectele de extindere”.

Stapanii de la PNL

Asumarea exclusiva a deschiderii M5 de catre PNL a fost criticata dur de catre PSD.

Intr-o postare pe Facebook, social – democratii spun ca liberalii s-au instalat la putere in noiembrie 2019, dar n-au putut respecta termenul asumat de guvernarea PSD de a deschide noua linie de metrou in decembrie. Pentru ca erau prea ocupati cu alegerile anticipate.

PSD a criticat si faptul ca accesul bucurestenilor la noua magistrala a fost permisa incepand cu ora 14.00, desi inaugurarea a fost la ora 12.00: “Plebea trebuie sa mai astepte”.

Iata postarea PSD

“Cuplul Iohannis-Orban intoarce PNL in timp: stapanii se dau primii cu metroul, plebea trebuie sa mai astepte!

Liberalii s-au instalat la putere in noiembrie 2019, dar n-au putut respecta termenul asumat de guvernarea PSD de a deschide noua linie de metrou in decembrie. Erau prea ocupati cu alegerile anticipate!

Dupa 10 luni de balbe, ei dau azi in functiune un proiect deblocat si realizat in proportie de 99% de guvernele social-democrate. Pentru asta apeleaza la cel mai gretos festivism posibil. Stapanii de la PNL au rezervat metroul doua ore, in exclusivitate, ca nu cumva Iohannis sa respire acelasi aer cu muritorii de rand.

La inaugurarea metroului din Drumul Taberei, Ludovic Orban ajunge un fel de Coana Leana a sefului suprem de la Cotroceni, iar Bode devine reincarnarea lui Emil Bobu”.

https://www.youtube.com/watch?v=2_wAY8AxutI

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani