Grid star
eveniment

CITU, MACELARUL PENSIILOR – Ministrul Finantelor nu vrea sa respecte legea si sa creasca pensiile cu 40%

Batranii Romaniei sunt nevoiti sa inghita-n sec, tot asteptand ca guvernul Orban sa le mareasca pensiile cu 40%, asa cum impune Legea nr. 127/2019. Motivul il reprezinta faptul ca actualul regim PNL se incapataneaza sa le dea pensionarilor doar firimituri.

Chiar luni, 21 septembrie 2020, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu (foto), a anuntat ca va face tot ce-i sta in putinta ca sa nu majoreze pensiile cu 40 de procente. Afirmatia a fost facuta la Bursa de Valori Bucuresti, imediat dupa ce tot Citu le-a promis oamenilor de afaceri ca PNL va distruge Legea 173/2020, care interzice orice privatizari pana in 2022 (click aici pentru a citi).

Amintim ca saptamana trecuta a fost adoptat de comisiile Camerei Deputatilor proiectul de rectificare bugetara care ii impune Executivului sa respecte Legea pensiilor si sa majoreze aceste venituri cu 40,31%, iar nu cu doar 14%, cat planuieste regimul PNL (click aici pentru a citi).

Pentru ca suntem la piata de capital si la noi se uita multi investitori, trebuie sa dau un mesaj si pentru investitori. Am avut saptamana trecuta mai multe discutii si trebuie sa explicam ce se intampla astazi in Parlamentul Romaniei, pentru ca apar ingrijorari de la faptul ca opozitia, socialistii, readuc din nou in discutie cresterea punctului de pensie cu 40%. Asta dupa ce Guvernul a facut un lucru care este unic in Uniunea Europeana si cred ca in lume: sa cresti cheltuielile cu pensiile, cu alocatiile intr-un moment in care trecem prin cea mai mare criza economica.

Si as vrea sa-i asigur atat pe investitori, cat si agentiile de rating, si pe cei de pe piata de capital ca acest guvern nu va permite (si domnul premier este aici), nu va permite modificarea punctului de pensie in acest an. Ramane asa cum am stabilit la rectificarea bugetara: nu vom permite in acest an o crestere a punctului de pensie peste ceea ce s-a putut face in acest moment. Este mesajul si de la domnul premier, si este si mesajul pe care il dau astazi aici, pentru ca nu trebuie sa avem aceste ingrijorari pe piata de capital. Garantam ca vom gestiona finantele publice (si acesta este un mesaj si pentru domnul presedinte) cu responsabilitate si precautie.

* Gasiti aici declaratia video a ministrului Florin Citu

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani