Grid star
eveniment

DECONTAREA CHELTUIELILOR PENTRU ELEVI – Plata se face in avans. Banii nu se impoziteaza (Document)

Guvernul a adoptat proiectul OUG pentru modificarea Legii Educatiei prin care se reglementeaza decontarea cheltuielilor de transport ale elevilor care sunt scolarizati in alta localitate decat cea de domiciliu.

Potrivit proiectului, elevilor care sunt scolarizati in alta localitate decat cea de domiciliu li se asigura o suma forfetara lunara pentru cheltuielile de transport, in functie de distanta dintre localitatea de domiciliu si localitatea in care sunt scolarizati, dus-intors, pe durata cursurilor scolare, de la bugetul de stat.

Elevii beneficiaza de plata in avans a sumei forfetare lunare. Suma forfetara este neimpozabila si nu este luata in considerare la calculul venitului mediu net lunar pe membru de familie, necesar pentru obtinerea bursei de studiu si/sau a bursei de ajutor social.

Prevederi pentru cei cazati la internat sau gazda

Elevilor care sunt cazati la internat sau in gazda in localitatea unde studiaza li se asigura decontarea cheltuielilor de transport intre localitatea in care studiaza si localitatea de domiciliu, astfel:
a) contravaloarea a 4 calatorii dus-intors/luna, din bugetul Ministerului Educatiei, prin unitatile de invatamant unde sunt scolarizati. Decontarea se face pe baza documentelor de transport;
b) contravaloarea unei calatorii dus-intors efectuate in perioada fiecarei Sarbatori legale, din bugetul Ministerului Educatiei, prin unitatile de invatamant unde sunt scolarizati. Decontarea se face pe baza documentelor de transport:
c) suma decontata este neimpozabila si nu este luata in considerare la calculul venitului mediu net lunar pe membru de familie, necesar pentru obtinerea bursei de studiu si/sau a bursei de ajutor social.

Pentru facilitatile de transport acordate elevilor, se asigura o suma forfetara lunara de 60 de lei/luna pentru distanta de pana la 3 km. Pentru distantele ce depasesc 3 km, suma de 60 lei/luna se suplimenteaza cu 6 lei/luna, pentru fiecare kilometru.

*Proiectul de lege

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani