Grid star
eveniment

PLANUL ANTI-CRIZA MAI MULT NE INGROAPA – Avertismente grele privind PNRR: „Am pierdut 4,3 miliarde euro din finantarea initiala... Aveti grija sa treceti elicoptere pentru SRI”

Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) – menit a revigora economia romaneasca dupa criza generata de coronavirus – mai mult va ingropa tara decat o va salva.

Avertismentul a fost lansat sambata, 20 martie 2021, de catre analistul economic Adrian Caciu (foto 2), cel care a demonstrat ca Romania in realitate va pierde fonduri europene, nu le va castiga, in ciuda propagandei facute de guvernul PNL-USR-PLUS.

De altfel, tara noastra a pierdut deja 4,3 miliarde de euro din finantarea initiala oferita de catre Comisia Europeana si risca sa piarda toti banii, pentru simplul motiv ca a introdus in PNRR proiecte neeligibile – cum sunt cele privind constructia de drumuri, puncteaza Caciu. El adauga ca, desi inca ne aflam in pandemie, guvernul Florin Citu nu catadicseste sa includa in PNRR cumpararea de paturi pentru sectiile de anestezie si terapie intensiva (ATI). In schimb, acelasi cabinet a inclus in PNRR achizitia de ambulante SMURD si de elicoptere pentru Serviciul Roman de Informatii.

Pe scurt, Romania risca sa rateze toti cei 30 de miliarde de euro oferiti ca imprumut de catre Comisia Europeana, mentioneaza economistul.

Prezentam postarile de pe Facebook in care Adrian Caciu demasca incompetenta guvernantilor legata de PNRR:

Daca Ghinea (n.r. Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene) mai are un pic de minte va aduce PNRR in Parlament. Este singura sansa sa primeasca un sprijin pentru ca planul sa nu fie respins de CE.

Pentru ca, veti afla in cateva ore, Ghinea a fost invins in Guvern si obligat sa introduca in proiectul de PNRR obiective rutiere sacrificand alocarea pe digital, alocare care daca nu e de minim 20% tot planul este respins de Comisie.

Penelistii si Iohannis au insistat sa se ia bani de la digital si sa se dea la autostrazi (neeligibile) astfel ca alocarea pe digital este doar 10%.

Cu alte cuvinte, PNRR va fi respins de Comisia Europeana daca ramane in forma care se discuta azi in Guvern.

Acum, sa vedem, ce alege Ghinea?

Alege sa apere interesul economic al Romaniei sau e doar o papusa a puterii.

Riscurile sunt imense. Daca PNRR va fi respins de CE iesim din calendar”.

Tot mai multa lume confirma ca PNRR propus de guvern este cea mai mare prostie post-revolutionara.

Un plan al habarnistilor!

Un plan al prostiei.

Iar faptul ca este facut de trei partide ne arata ca nici PNL, nici USR dar nici UDMR nu inteleg ce este Mecanismul de Redresare si Rezilienta si nu stiu la ce se foloseste.

Cel mai frumos este ca nici un obiectiv din cele propuse nu are stabilite masurile si programele pe care se construieste, indicatorii de componenta, indicatorii sectoriali, indicatorii de program, reformele sectoriale, tintele aferente, actele de gestiune si control(legislatie primara secundara, metodologii, proceduri) macar la nivel de a fi amintite pentru ca ele lipsesc cu desavarsire.

Asta inseamna ca nu se vor depune proiecte in termen. Studiati de exemplu obiectivul cu managementul apei. Zero constructie.

Detalii pe larg, in curand!

Pana atunci doar atat: impact negativ asupra cresterii economice de 2,4 pp pe an pana in 2023 si de 1,7 pp 2024-2026.

Ca sa traduc sa inteleaga si Citu: planul te omoara in loc sa te ridice.

Economia interna cade.

Sa ai o sansa istorica sa iti consolidezi economia si sa primesti pentru asta 30 de miliarde euro, iar tu sa iti bati joc, asta depaseste orice definitie a incompetentei.

Stirea zilei este ca PNRR va fi aprobat in toamna!

Repet: IN TOAMNA!

Cel mai devreme septembrie.

Acest lucru a fost declarat de Cristian Ghinea astazi, 19.03.2021 in conferinta de presa.

"Va fi o prefinantare de 13% din 29,2 miliarde. Acesti 13% intra in tara, imediat ce avem PNRR aprobat, dar atentie, in cel mai bun caz, el va fi adoptat la toamna pentru ca asa spune regulamentul. Mai, iunie - sunt negocierile cu Comisia. Iulie, august - negocierile din Consiliu. Acum, daca se va mai intarzia in negocierile cu Comisia, se duce tot termenul mai incolo.".

In toamna anului 2021.

Va aduc aminte ca Presedintele Iohannis, fostul premier Ludovic Orban, actualul premier Florin Citu (fost ministru de finante), Rares Bogdan, europarlamentar PNL dar si multi altii ne asigurau ca banii incep sa vina inca din toamna anului 2020.

Concluzie: nu numai ca am pierdut 4,3 miliarde euro din finantarea initaia (33,5 mld euro), dar am pierdut si un an de finantare.

Ce-i drept toate tarile europene au pierdut 1 an de finantare pentru ca o sa va spun odata cat de praf este Comisia Europeana si Parlamentul European in materie de "political correctness" si au intarziat adoptarea documentelor strategice dar mai ales au introdus un cadru greoi de adoptare a planurilor de redresare si rezilienta nationale. Timp in care statele membre UE au pierdut bani si au trait pe datorie!

Ceea ce ma supara este ca politicienii roman nu au curajul sa isi asume: sa spuna ca au pierdut 4,3 miliarde euro, sa spuna ca UE si proprii raportori din PPE au ingreunat procesul decizional (da, Siegfried Muresan cu statul lui de drept - o prostie), ca PNRR prezentat astazi este doar un proiect de inceput, cu care se va tatona Comisia Europeana fiind departe de a fi un Plan National de Redresare si Rezilenta Final.

Nu au curaj pentru ca totul e joc de imagine!

Azi nu au prezentat nimic!

Planul final se va aproba prin HG si va fi de 29,2 miliarde euro dar cu alte componente si alocari!

Azi a fost doar teatru!

Si Ghinea a dovedit ca este o papusa!”

Nici un pat ATI finantat din PNRR!!!

Asta e o bomba!

Nu va suparati, afirm si eu ceva asa, naiv ca sa priceapa si iapa, indiferent ca o cheama Ghinea, Voiculescu sau Arafat:

Adica voi faceti PNRR si aveti grija sa treceti ambulante pentru SMURD si elicoptere pentru SRI.

Ok.

Dar nu stiu cum, poate nu ati aflat dar PNRR este cauzat de criza pandemica prin care trece omenirea.

Ok. Si cand te uiti la criza unde constati ca ai probleme GRAVE?

La ambulante?

Nu.

La elicoptere?

Nu.

La paturile ATI?

DAAA!

Pai si atunci priceputii lui tata de ce mama voastra nu treceti in PNRR rezolvarea crizei de paturi ATI dotate cu tot ce trebuie, inclusiv ventilatoare si evident cu personalul aferent?

Voi aveti si creier sa ganditi sau sunteti persoane abstracte?”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani