Grid star
business capital

SE IEFTINESC CASELE – Preturile apartamentelor sunt in scadere. Un apartament de 60 mp utili se vinde in Bucuresti cu 83.000 euro. In Cluj este mai scump. Iata cifrele

Daca aveti de gand sa va achizitionati o locuinta, poate ca acum este un moment bun. Si asta intrucat preturile apartamentelor sunt in scadere.

In luna mai, preturile apartamentelor au scazut in majoritatea marilor orase, ieftinirile afectand atat locuintele noi, cat si cele din blocurile vechi. Per total, in luna mai 2020, la nivel national s-a inregistrat o scadere de 1,4%, pretul mediu pe metru patrat util ajungand la 1348 de euro, cu 20 de euro mai ieftin decat in aprilie. Conform Digi 24, cea mai mare scadere a preturilor este la apartamentele de 4 camere.

Situatia in marile orase arata in felul urmator:

Bucuresti

-preturile au scazut atat la apartamentele din blocurile vechi, cat si la cele nou construite, iar pretul pe metru patrat util a ajuns la 1.394 de euro. Ceea ce inseamna ca un apartament de 60 mp utili, spre exemplu, este vandut in prezent cu 83.640 euro.

Brasov

-luna mai a inregistrat o ieftinire a apartamentelor cu 1,8%.

Cluj-Napoca

-se observa o scadere destul de importanta, preturile la apartamente fiind mai mici cu 2,1%, fata de aprilie. In ceea ce priveste metrul patrat util, acesta se vinde cu aproximativ 1.800 de euro. Adica, un apartament de 60 mp utili se vinde cu 108.000 euro. Mai scump decat in Bucuresti.

Constanta

-dupa scaderea de 1,4% din aprilie, luna mai 2020 a inregistrat o ieftinire a apartamentelor cu 0,7%.

Iasi

-in schimb, la Iasi preturile au crescut cu 0,2%, cresterea fiind vizibila la locuintele vechi, in timp ce apartamentele din blocurile noi s-au ieftinit.

Timisoara

-a fost inregistrata o scadere de 1,9%. Un metru patrat util a ajuns la 1300 euro, comparabil deci cu Capitala.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani