Grid star
business capital

VENITURI NEIMPOZABILE - Ministerul de Finante ofera dobanzi de aproape 4% la titurile de stat

Ministerul de Finante condus de Dan Vilceanu lanseaza o noua emisiune Fidelis de titluri de stat pentru populatie, iar veniturile obtinute din dobanzi sunt neimpozabile.


Titlurile de stat in lei au scadente de 1 an si 3 ani, cu dobanzi anuale de 3,25% si respectiv de 3,75%, iar cele in euro au scadenta de 5 ani si dobanda anuala de 1,60%. Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de Euro pentru emisiunea in Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

Astfel, in perioada 13 septembrie - 01 octombrie 2021, persoanele fizice rezidente si nerezidente, cu varsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul bancilor BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana si B.R.D. – Groupe Societe Generale, titluri de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Vilceanu: Dobanzi avantajoase

"Ministerul Finantelor continua emisiunile de titluri de stat destinate populatiei prin intermediul Programului FIDELIS. Investitorii trebuie sa stie ca acest instrument de economisire ofera dobanzi avantajoase si este un mijloc de economisire atractiv atat in lei cat si in euro, pentru care nu se percep comisioane in procesul de subscriere, iar castigurile de capital si a veniturilor din dobanzi sunt neimpozabile", a declarat ministrul de Finante.

Titlurile de stat destinate populatiei sunt remunerate cu dobanzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzactionate pe piata secundara interbancara.
Detinatorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare si care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani