Grid star
eveniment

SE IEFTINESTE LAPTELE - Reducerea, pentru o perioada de sase luni. Decizia marilor retele comerciale dupa discutiile initiate de Consiliul Concurentei

Toate marile retele comerciale au acceptat sa participe la acordul voluntar pentru reducerea pretului laptelui, ca urmare a discutiilor initiate de Consiliul Concurentei, iar in perioada urmatoare vor negocia cu fiecare procesator cu care colaboreaza.

Acordul voluntar intre retaileri si procesatori pentru reducerea pretului pentru laptele proaspat de consum a fost convenit pentru o perioada de sase luni si urmeaza sa se aplice de la 1 mai. Potrivit sefului Consiliului, Bogdan Chiritoiu (foto), pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substantiale, la raft, ale preturilor laptelui proaspat, avand in vedere ca retailerii au confirmat participarea la acordul voluntar:

"Posibil sa dureze cateva zile pana cand aceasta masura se va aplica in toate magazinele, tinand cont ca trebuie renegociate contractele cu fiecare producator si epuizate stocurile existente”.

20% reducere

Reducerea de cel putin 20% a pretului la raft se va aplica laptelui de provenienta romaneasca care costa in prezent peste 7 lei/litru, fara sa fie inclus in vreo promotie, si se va imparti intre retaileri (minimum 10%) si procesatori (minimum 10%).

"Ne asteptam ca in cele sase luni, cat este valabil acordul, sa creasca consumul. In plus, prognozele economice indica faptul ca inflatia se va reduce, iar astfel nu vom mai inregistra cresteri atat de mari ale preturilor alimentelor”, a mai adaugat presedintele Consiliului Concurentei.

Autoritatea de concurenta s-a implicat in actiunile de implementare a acestui acord pentru a indruma companiile interesate sa participe astfel incat sa nu riste incalcarea regulilor de concurenta. Astfel, acordul trebuie sa se desfasoare in parametrii stabiliti: negocierile sa fie bilaterale intre fiecare furnizor si fiecare retailer, acestia avand posibilitatea de a aplica discount-uri de cel putin 10%.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani