Grid star
eveniment

SE SCOATE CERTIFICATUL VERDE – Propunere de ultima ora a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Unde pot intra romanii care nu s-au vaccinat (Document)

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta propune ca accesul la supermarketurile din marile centre comerciale se poate face fara certificatul COVID-19, daca sunt stabilite culoare dedicate.

“Se propune ca prin exceptie de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situati in centrele si parcurile comerciale sa fie permis tuturor persoanelor daca sunt stabilite culoare dedicate si controlate de intrare, deplasare si iesire in/din acestea, este asigurata o suprafata de minimum 4 mp din suprafata destinata vanzarii, pentru fiecare persoana si este limitat numarul cosurilor de cumparaturi la numarul maxim de persoane ce poate avea acces”, arata CNSU.

Prelungirea starii de alerta

La punctul 36 al deciziei se propune ca activitatea cu publicul in centrele si parcurile comerciale sa fie permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARSCoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se afla intre sfarsitul perioadei de
izolare si pana la a 180-a zi ulterioara confirmarii pozitive pentru virusul SARS-CoV2. Se propune ca masura sa nu se aplice persoanelor care se prezinta la centrele de vaccinare in vederea administrarii unei doze de vaccin, daca sunt stabilite culoare dedicate si controlate de intrare, deplasare si iesire in/din centrele si parcurile
comerciale.
CNSU mai propune prelungirea starii de alerta cu 30 de zile. Masca medicala sau cea de tip FFP2 ramane obligatorie in toate spatiile publice inchise si deschise.

*Hotararea CNSU

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani