Grid star
eveniment

SE TRIPLEAZA FACTURILE LA ENERGIE? – Nicusor Dan anunta cat platesc bucurestenii si cat statul. Primarul Capitalei s-a intalnit cu premierul Florin Citu

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, s-a intalnit joi, 4 noiembrie 2021, cu premierul Florin Citu, pentru a discuta despre facturile la energie, avand in vedere explozia preturilor.

La finalul discutiilor, edilul Capitalei a anuntat ca, cel mai probabil, Primaria si Guvernul o sa plateasca cel putin doua treimi din factura la energie. Acesta sustine ca facturile nu se vor tripla, insa anunta ca raspunsul final legat de suma exacta pentru subventionare o sa-l dea Guvernul.

Nicusor Dan a mai declarat ca solutia cea mai echitabila ar fi ca in urma interventiei Guvernului, ANRE sa revizuiasca pretul de productie de 380 de lei pe gigacalorie, pretul fixat de ANRE in acest an. In 2020 era 195 lei.
Intrebat concret cat va fi subventia, Nicusor Dan a spus ca asteapta raspunsul Guvernului.

Iata declaratiile facute de Nicusor Dan:

"Pana la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul Bucuresti (raportul dintre pretul suportat de autoritati si cel suportat de populatie – n.r.) era doi la unu. Adica doua parti platea Primaria, o parte platea cetateanul. Ce am spus eu este ca raportul acesta nu o sa fie mai mic. Adica, Primaria plus Guvernul o sa plateasca cel putin doua treimi.

Solutia cea mai echitabila este ca Guvernul sa intervina astfel incat acel pret fixat de ANRE, de productie, care este obligatoriu pentru toate sistemele oraselor care transporta si distribuie mai departe, sa coboare. Adica anul trecut acest pret era cam 195 de lei. Anul acesta este 380 de lei, asa cum a fost fixat de ANRE. Ceea ce poate sa faca Guvernul, subventionand gazul pe care acesti producatori de energie il primesc, sa scada pretul de productie care este furnizat de catre ANRE”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani