Grid star
eveniment

SEDINTA LA COTROCENI PENTRU GESTIONAREA EPIDEMIEI COVID – Ministerul Sanatatii a propus masuri de relaxare

Klaus Iohannis va participa vineri, 4 martie 2022, la o sedinta privind gestionarea epidemiei de COVID-19, care va avea loc la Palatul Cotroceni. La sedinta vor fi prezenti si premierul Nicolae Ciuca, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, si secretarul de stat din cadrul Ministerului Sanatatii, Adriana Pistol.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, anunta in urma cu doua zile ca institutia pe care o conduce a propus unele masuri de relaxare guvernului, avand in vedere scaderea cazurilor COVID. Rafila a precizat ca ministerul Sanatatii a propus accesul fara certificat electronic COVID in centrele comerciale, institutiile publice, hoteluri, pensiuni si restaurante. De asemenea, cresterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maxima a spatiului, fara restrictii de interval orar pentru mai multe activitati. S-a mai propus si organizarea de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane. Ramane insa obligatorie masca la interior.

Iata declaratiile facute de Alexandru Rafila:

"Este vorba despre accesul fara certificat electronic COVID in centrele comerciale, institutiile publice, hoteluri, pensiuni si restaurante. De asemenea, cresterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maxima a spatiului, fara restrictii de interval orar – asta cred ca e un lucru asteptat de multa lume – pentru competitii sportive, activitatile din cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole, concertele in aer liber, conferinte, workshopuri, sali de sport si piscine.

Se permite organizarea de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane. Masca in mod evident nu se va mai utiliza in mediul exterior, insa purtarea mastii ramane obligatorie in spatiile publice inchise si este recomandata in spatiile deschise aglomerate”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani