Grid star
antreprenoriat

Segmentul de piata dominat de producatorii romani

Romania are un deficit agroalimentar de peste trei miliarde de euro pe an, iar, din pacate, este tot mai mare de la an la an. In topul importurilor se afla carnea de porc, produsele de patiserie, urmate de branza si cas, potrivit datelor oficiale, anunta foodbiz.

Iata materialul publicat de foodbiz:

“Romania are un deficit agroalimentar de peste trei miliarde de euro pe an, iar, din pacate, este tot mai mare de la an la an. In topul importurilor se afla carnea de porc, produsele de patiserie, urmate de branza si cas, potrivit datelor oficiale.
Exista, insa, si segmente de piata dominate de produse realizate in tara, in timp ce marfurile din afara sunt mai putin prezente sau chiar aproape deloc. Asa, de exemplu, este si cazul lactatelor proaspete, o categorie ocupata in mare parte de producatorii din Romania, spune intr-un interviu acordat FoodBiz David Todoran, fondatorul Mirdatod, producatorul Telemea de Ibanesti – primul produs romanesc certificat ca fiind de origine protejata (DOP) la nivelul Uniunii Europene.

‘Oportunitatea Romaniei ar fi pe produsele proaspete – branza de vaca, destul de putina vine in Romania, branza de burduf – este specifica romanilor, se importa destul de putin sau deloc – , smantana proaspata – de obicei cred ca 90% se fabrica in Romania -, in timp ce cascavalul si telemeaua vin astazi in cantitati destul de mari din tarile occidentale. Se fabrica si in Romania, dar vin si de afara. Nu putem bloca Romania doar cu produsele autohtone, pentru ca nu ajung, populatiei trebuie sa ii dai de mancare, plus ca circulatia marfurilor in Comunitatea Europeana este libera’, a declarat pentru FoodBiz David Todoran".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani