Grid star
banci

SITUATIA REZERVELOR VALUTARE – BNR anunta ce s-a intamplat in numai o luna

Vesti bune de la institutia condusa de Mugur Isarescu.

Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau, la finele lunii iunie, la nivelul de 42,033 miliarde de euro, fata de 40,92 miliarde de euro inregistrate la 31 mai 2022.

In cursul lunii au avut loc urmatoarele operatiuni:

-Intrari de 5,252 miliarde de euro, reprezentand: modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finantelor; alimentarea contului Comisiei Europene si altele;
-Iesiri de 4,139 miliarde de euro, reprezentand: modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit la BNR; plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Platile scadente

Potrivit BNR, nivelul rezervei de aur s-a mentinut la 103,6 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 5,79 miliarde de euro.
Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 iunie 2022 au fost de 47,823 miliarde de euro , fata de 46,661 miliarde de euro la 31 mai 2022.
Platile scadente in luna iulie 2022 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor, insumeaza circa 151 milioane euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani