Grid star
business capital

SOC ECONOMIC FARA PRECEDENT LA NIVEL MONDIAL – Iata masurile vizate de UE si Eurogrup

Soc economic fara precedent la nivel mondial. Uniunea Europeana (UE) si Eurogrup, adica ministrii de finante din Zona Euro, au in vedere masuri drastice pentru a reduce impactul crizei, noteaza Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), in Raportul emis marti, 06 octombrie 2020.

Mai exact, in urma unui soc economic fara precedent ce a lasat urme adanci la nivel economic, dar si social, UE si Eurogrup au hotarat sa sprijine in continuare cetatenii Uniunii Europene, statele afectate si mediul de afaceri.

Ministrii de finante isi propun sa redreseze Zona Euro pana in iunie 2021.

In acest sens, prioritatile lor sunt:

- Politici economice si fiscale pentru a sustine relansarea si dezvoltarea pe termen lung, inclusiv prin programul Next Generation UE.

Astfel, Eurogrup va contribui la imbunatatirea armonizarii si a coerentei intre politicile nationale, la folosirea noilor instrumente de finantare ale UE si la urmarirea prioritatilor Zonei Euro;

- Consolidarea Uniunii Bancare.

Eurogrup a agreat ca finalizarea Uniunii Bancare reprezinta o prioritate si a recunoscut necesitatea avansarii acestui proiect in mod holistic si pe o baza consensuala. Mai mult, obiectivul Uniunii Pietelor de Capital de a sustine finantarea economiei atrage atentia Eurogrupului, care va urmari promovarea lui in continuare;

- Moneda digitala euro.

- Rolul international al monedei euro.

Aici, misiunea Eurogrup este de a monitoriza oportunitatile si riscurile unui rol international crescut al monedei euro, mai este subliniat in Raportul emis de ASF.

*Cititi aici Raportul emis de ASF

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani