Grid star
camere de comert

SPRIJIN DE LA FBI - Impactul atacurilor cibernetice in atentia mediului de afaceri bihorean

Camera de Comert si Industrie Bihor (CCI Bihor), cu suportul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Serviciului Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucuresti si Biroului Federal de Investigatii (FBI) pentru Romania si Moldova, a organizat in 14 septembrie 2023 conferinta "Cele mai bune practici in domeniul securitatii cibernetice din S.U.A. – amenintari, tendinte si solutii”.

Pe masura ce tehnologia evolueaza, atacatorii cibernetici dezvolta noi metode si instrumente pentru a exploata vulnerabilitatile din sistemele informatice. Majoritatea atacurilor vizeaza furtul de date personale sau bancare, fraudarea tranzactiilor financiare sau santajul cibernetic (ransomware). Totodata, multe atacuri cibernetice sunt posibile din cauza neglijentei in implementarea masurilor de securitate cibernetica adecvate. Astfel, companiile care nu isi protejeaza suficient infrastructura digitala devin tinte usoare pentru atacatori. In acest context, mediul de afaceri din Romania trebuie sa aiba un plan de masuri bine pus la punct de prevenire a unor astfel de atacuri.

Interes pentru mediul de afaceri

 

"Suntem onorati sa fim gazda acestui eveniment cu o tematica de interes pentru mediul de afaceri, mai ales in contextul in care digitalizarea reprezinta o prioritate pentru toate companiile, indiferent de marime sau domeniu de activitate. Abordarea securitatii cibernetice este o necesitate, iar prezenta unor specialisti cu experienta vasta in domeniu, dornici sa impartaseasca cele mai bune sfaturi reprezinta o oportunitate pentru toti participantii la dezbatere. Dorim sa adresam multumiri partenerilor implicati in acest eveniment, specialistilor precum si celor prezenti”, a declarat presedintele Camerei de Comert si Industrie Bihor, Ioan Micula.

Schimb de informatii

Specialstii FBI prezenti la eveniment sustin ca in ultimii 12 ani, numarul parteneriatelor dintre FBI si companii a crescut exponential, ceea ce a facut ca schimbul de informatii sa se desfasoare foarte usor. Pentru FBI acest schimb de informatii a fost esential pentru a putea stabili in mod concret daca este vorba de un atac local, regional sau international. In ceea ce priveste Romania, absolut toate actiunile FBI au fost si sunt in colaborare cu autoritatile competente, atunci cand a fost vorba despre protejarea institutiilor de stat. Se precizeaza ca, in continuare, este nevoie de o colaborare la fel de buna si cu companiile private pentru a putea preveni in acest mod orice incercare de spionaj economic.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani