Grid star
camere de comert

REGIMUL PNL-USR-PLUS ALUNGA CAPITALUL STRAIN – Camera de Comert si Industrie Romano-Germana: „Evolutiile politice au dus la pierderea increderii companiilor germane in implementarea reformelor... Decidentii n-ar trebui sa se concentreze pe aparitia crizel

Prin nesfarsitele sicanari din interiorul coalitiei, guvernantii din PNL si USR-PLUS au pierdut increderea companiilor germane in capacitatea cabinetului Florin Citu de a implementa reforme urgenta.

Semnalul de alarma a fost tras luni, 13 septembrie 2021, de catre Camera de Comert si Industrie (Auslandshandelskammer – AHK) Romano-Germana.

AHK Romania avertizeaza ca guvernul de la Bucuresti ar face bine ca, in loc de scandaluri politice, sa se ocupe de implementarea corecta a subventiilor europene, de digitalizarea administratiei publice si de cresterea nivelului de trai al romanilor.

Iata comunicatul Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane:

In contextul actualelor evenimente politice, AHK Romania doreste sa informeze toti factorii de decizie politica ca actualele evolutii politice au dus la pierderea increderii companiilor germane in implementarea reformelor necesare si urgente.

Capacitatea de reforma si, prin urmare, configurarea conditiilor cadru ale viitoarelor politici economice in Romania depinde in mare masura de factorii de decizie politica, care nu ar trebui sa se concentreze pe aparitia crizelor politice, ci pe implementarea continua a reformelor. Romania are nevoie de un guvern capabil sa actioneze pentru a face fata provocarilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitala a economiei si pentru a mentine competitivitatea amplasamentului investitional.

In loc de noi probleme si incertitudini legate de viitor, companiile din Romania au nevoie de toata atentia si sprijinul politic si administrativ. De exemplu, subventiile oferite de UE trebuie sa ajunga in economie, administratiile trebuie sa devina mai profesioniste si mai digitalizate si, astfel, nivelul de trai al populatiei sa creasca semnificativ.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara peste 550 de firme-membre si sustine companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca, fiind totdodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani