Grid star
eveniment

STAREA DE ALERTA, LIMITATA LA 90 DE ZILE – Ce se intampla dupa. AUR depune proiectul in Parlament

Co-presedintele AUR George Simion a anuntat miercuri, 7 aprilie 2021, ca va depune in Parlament un proiect de lege prin care starea de alerta sa poata fi prelungita mai mult de 90 de zile doar cu acordul Parlamentului, si sa nu fie exclusiv la latitudinea guvernului.

Simion a declarat ca Parlamentul trebuie consultat in aceasta privinta, precizand ca se face un an de zile de cand se tot p[relungeste starea de alerta.

Iata declaratiile facute de George Simion:

“Toata lumea in spatiul public sesizeaza ca masurile nu sunt justificate, ca nu au o fundamentare, ca nu sunt sustinute de specialisti, dar nimeni pana acum nu indraznea, cel putin la nivelul Parlamentului, sa conteste aceste masuri. Nu e nicio problema, le vom contesta noi. Deputatul AUR de Galati Lilian Scripnic a initiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului sa prelungeasca starea de alerta sine die.

Trebuie votat in Parlament. Sa ni se ceara acordul daca e instaurata sau prelungita. Vom face un an de zile de cand se tot prelungeste starea de alerta si Parlamentul nu este intrebat. Alegatorii ne intreaba de ce nu votam impotriva. Pentru ca nu putem. Am depus proiect de lege ca starea de alerta la 90 zile sa fie votata in Parlament. Starea de urgenta, unde este nevoie de votul Parlamentului, nu s-a mai instaurat, dar am instaurat o alta stare de urgenta, doar ca-i spunem stare de alerta”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani