Grid star
punguta cu doi bani

Studentia costa

Aproximativ jumatate dintre studenti vor fi sprijiniti financiar de catre familie in acest an universitar, rezulta dintr-un sondaj realizat de CEC Bank in parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Astfel, aproximativ 43% dintre respondenti declara ca isi vor sprijini copiii din punct de vedere financiar pe perioada studiilor universitare, in timp ce peste 30% spun ca vor acoperi doar jumatate din cheltuieli, deoarece acestia beneficiaza de bursa. Pe de alta parte, 1 din 4 studenti (peste 27%) vor lucra pe perioada studiilor, conform raspunsurilor date in cadrul sondajului.

Cei mai multi dintre studenti au ales sa studieze la Politehnica si in domeniul economic (aproximativ 22% la fiecare dintre cele doua domenii), optiunile fiind urmate de medicina (circa 17%), drept (aproximativ 10%) si facultati de limbi straine.

Aproape jumatate dintre cei care parcurg studiile universitare vor locui la camin pe timpul studiilor, in timp ce aproximativ 29% vor sta cu chirie, iar putin peste 24% vor locui acasa.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani