Grid star
eveniment

STUDIU: PARINTII REFUZA SCOALA ONLINE – 55% dintre parinti isi doresc reluarea cursurilor in conditii normale (Document)

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) prin Unitatea de Cercetare in Educatie (UCE) si MKOR Consulting (agentie de cercetare de piata), au lansat studiul “Back to School Post – Covid”.

Potrivit unui comunicat emis de MEC, luni, 31 august 2020, studiul s-a derulat in randul parintilor copiilor din invatamantul preuniversitar, pentru a afla care sunt asteptarile si temerile lor referitoare la modul de desfasurare a noului an scolar.

Rezultatele studiului evidentiaza urmatoarele variante:

- 55% dintre parinti prefera reluarea completa a cursurilor fata in fata. Adica, in sala de curs, cu precadere in cazul prescolarilor si elevilor de liceu;

- 31% dintre parinti prefera sistemul hibrid (scenariul mixt). Explicit: alternarea cursurilor fata in fata cu cele la distanta, in special, pentru elevii din ciclurile gimnazial si liceal, precum si pentru cei care locuiesc in orasele mari si foarte mari ale tarii;

- 14% dintre parinti prefera educatia online. Adica, continuarea cursurilor la distanta, indeosebi pentru elevii de gimnaziu si pentru cei aflati in clasele mai mici, mai este subliniat in comunicatul emis de MEC, luni, 31 august 2020.

Principalul argument pentru care domina reinceperea cursurilor la clasa invocat de catre mai mult de jumatate dintre parinti (65%) este lipsa socializarii copiilor.

Primul argument este continuat de timpul prelungit petrecut in fata calculatorului, cu un procentaj de 58%, dintre parinti.

Consecinta acestor doua argumente este reflectata in dificultatea asimilarii informatiilor predate in cadrul cursurilor la distanta. Vorbim aici, despre un procetaj de 62%.

O alta consecinta consta in lipsa de concentare a elevilor, aflata intr-un procentaj de 54%. Tot aici regasim lipsa unui program clar, respectiv absenta unei rutine de invatare, care atinge un procentaj de 52%, dupa cum mai reiese din comunicatul MEC.

*Cititi aici comunicatul integral emis de MEC

*Cititi aici Studiul “Back to School Post – Covid”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani