Grid star
punguta cu doi bani

Suntem buni doar sa primim ordine

De mai bine de patru zile, mai marii de la Bruxelles care impart Europa fac calcule cu ce sume sa fie alocate statelor membre UE pentru sprijinirea economiei pe perioada COVID-19.

Nu stim cum se face, dar pentru Romania sunt gandite pana acum doar 1,9 miliarde euro care, ce sa vezi, este o suma egala cu cea estimata pentru deficitul anual bugetar pentru anul 2020, despre care unii spun ca ar putea depasi 9-10 la suta, aspect pe care ministrul Citu a sarit ca ars sa il infirme (vezi grafic).

Nenorocirea este ca la negocierile la nivel inalt purtate la pranzul dupa intalnirea oficiala (vezi foto) – adica acolo unde se decide in fapt ce se si cum - la care au participat Merkel, Macron, Kurz si altii, presedintele Romaniei nu a fost invitat, nefiind considerat suficient de important decat pentru momente ca cel precum stergerea datoriilor istorice de miliarde de euro ale Germaniei. Klaus Iohannis a fost chemat doar la intalnirea generala unde s-a facut de pomina, carand un gentoi de instalator, total neadecvat pentru elevatul eveniment (vezi foto).

Cand ne vor lua si pe noi in serios mai marii Europei?

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani