Grid star
criptomonede

SURSE: BLACKROCK AR FI ACHIZITIONAT RECENT PESTE 12.000 BITCOINI – Gigantul de investitii estimeaza ca decizia FED va propulsa "semnificativ” pretul criptomonedei

UPDATE 21.4o:

FED a mentinut dobanda in intervalul 5,25%- 5,50%.

Gigantul de gestionare a activelor BlackRock se asteapta ca Federal Reserve (FED), banca centrala a SUA, sa mentina rata dobanzii de politica monetara la reuniunea de miercuri, 20 septembrie, a Comitetului Federal pentru Piete Deschise (FOMC). Aceasta decizie ar putea avea implicatii puternice pentru traiectoria pretului Bitcoin (BTC). De altfel, potrivit unor surse citate de Cryptonomist, managerul de active ar fi achizitionat 12.200 BTC, in valoare de circa 330 milioane dolari la momentul redactarii acestui articol.

Gilda Popa

Predictia BlacKRock este, de altfel, in conformitate cu asteptarile pietei, iar anuntul FED asteptat miercuri este interpretat de analisti ca fiind, pentru Bitcoin (BTC), o premisa pentru o crestere semnificativa a pretului pe termen scurt.

Marilyn Watson – seful Strategiei Globale pentru Venit Fundamental al BlackRock – apreciaza ca rata dobanzii stabilita de FED va ramane aproximativ aceeasi pana la sfarsitul anului – inclusiv la reuniunile din septembrie, noiembrie si decembrie. In prezent, rata dobanzii in SUA este de 5,50%, in crestere cu 0,25% la ultima reuniune a FED din iulie.

Watson se mai asteapta si ca rata tinta a FED sa ramana ridicata pana la jumatatea anului 2024, fara modificari semnificative.

"In ceea ce priveste inflatia, s-a moderat, a scazut, dar este inca peste tinta. Cred ca ceea ce trebuie sa vedem este un declin al activitatii economice... si in acest moment pur si simplu nu am vazut realitatea asta reflectata in cifre”, a spus Watson pentru Bloomberg intr-un interviu acordat luni, 18 septembrie.

Din martie 2022, Fed a majorat constant ratele pentru a combate inflatia record din Statele Unite, impactand atat preturile actiunilor, cat si cele ale criptomonedelor in acest proces. Desi multi se asteptau ca politica sa monetara dura sa se reflecte in economia globala, consecintele acesteia au fost in mare parte limitate, in afara de o serie scurta de falimente bancare care au inceput in martie 2023, mentioneaza CryptoPotato.

"Pentru moment, cred ca datele economice au surprins in mod constant printr-o miscare in sus”, a precizat Watson, mentionand ca aici include PIB-ul, rata somajului si piata muncii.

Ce impact are decizia FED asupra pretului Bitcoin

In timp ce economia pare mai puternica acum, popularul analist al pietei cripto TXMC a avertizat investitorii pe X (Twitter) sa se fereasca de o recesiune care va incepe anul viitor. Analistul a sustinut anterior ca pretul Bitcoin este determinat in primul rand de conditiile macroeconomice – inclusiv ciclurile sale de 4 ani, despre care el nu crede ca sunt legate de halvingul (injumatatirea) Bitcoin din 2024.

Si profesorul de finante de la Wharton, Jeremy Siegel, crede, de asemenea, pe fondul performantei economiei, ca FED nu va creste dobanzile miercuri – si nici nu ar trebui sa se desprinda de pozitia pe care a adoptat-o anul trecut.

"Calcul politic este ca FED nu ar trebui sa ridice din nou (n.r. rata dobanzii). Daca il intrebi pe muncitorul obisnuit, el ar spune ca nu vrea o recesiune”, a declarat pentru CNBC intr-un interviu acordat marti, 19 septembrie.

Siegel a adaugat ca actiunile pot ramane pe pozitii „ferme” pentru restul anului 2023, datorita puterii datelor economice reale. Iar Bitcoin s-a corelat istoric cu actiunile – in special in contextul activitatii bancii centrale. In prezent, cea mai puternica criptomoneda a reusit sa atinga si sa mentina pragul de 27.000 dolari, dupa ce a scazut, pe 12 septembrie, la un minim de 25.000 dolari. Celelalte criptomonede se metin, de asemenea, pe un trend usor pozitiv, urmand „tractiunea” stabilita de pretul Bitcoin.

 

Surse: Blackrock a achizitionat recent peste 12.000 BTC

Intre timp, Bitcoin continua sa capteze interesul investitorilor institutionali, cu giganti precum BlackRock si Franklin Templeton in frunte. Dupa cum era de anticipat, zvonurile recente "rascolesc” industria blockchain, sugerand ca BlackRock, una dintre cele mai mari firme de management al investitiilor din lume, ar fi putut sa fi facut o investitie masiva pe piata criptomonedelor, relateaza Cryptonomist.

Asa cum a relatat, zilele trecute, Lumea Banilor, Franklin Templeton a intrat in circuitul competitiv pentru listarea la bursa a unui ETF Bitcoin spot, completand o lista de institutii financiare majore care au depus cereri similare la Comisia pentru Burse si Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC), precum BlackRock, WisdomTree, Invesco Galaxy, Wise Origin, VanEck, Bitwise si Valkyrie Digital Assets.

De fapt, potrivit unor surse, se pare ca BlackRock a achizitionat un total de 12.200 de Bitcoin, marcand un pas semnificativ in adoptarea institutionala a criptomonedei lider. Asa cum se intampla adesea, aceste zvonuri au declansat o frenezie de speculatii in cadrul comunitatii criptomonede si al investitorilor financiari.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani