Grid star
eveniment

SUSTINATOAREA LUI CITU, DATA AFARA – Violeta Vijulie, reactie dupa inlocuirea de la conducerea ANFP: „Prima intrebare: ce fac cu pisicile?”

Membra PNL Violeta Vijulie (foto 1) a fost data afara de la conducerea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) luni, 3 ianuarie 2022, fiind inlocuita cu membrul PSD Vasile-Felix Cozma (foto 2), care a mai condus ANFP pe vremea guvernului Viorica Dancila, intre martie 2018 si decembrie 2019.

Ambele decrete – si de revocare a Violetei Vijulie, si de numire a lui Felix Cozma – au fost semnate de catre premierul Nicolae Ciuca.

Vijulie a mai condus ANFP din octombrie 2020 pana in februarie 2021, cand prim-ministrul Florin Citu a inlocuit-o cu USR-istul Liviu Malureanu, in ciuda faptului ca Vijulie il sustinuse public la Congresul PNL, in urma caruia Citu a fost ales presedinte al Partidului National Liberal.

Iata mai intai comunicatul ANFP privind inlocuirea Violetei Vijulie cu Felix Ciuca:

Vasile-Felix Cozma a revenit la conducerea ANFP

Luni, 3 ianuarie 2022, prim-ministrul Nicolae Ciuca a semnat decizia de numire a lui Vasile-Felix Cozma in functia de presedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Cu o bogata experienta in administratia publica centrala, dar si locala, presedintele Cozma revine la ANFP pentru al doilea mandat. Primul mandat s-a desfasurat in perioada martie 2018 – decembrie 2019 si a cuprins activitati cu rezultate valoroase, inclusiv implementarea de proiecte prin intermediul finantarii externe si activitati de substanta, derulate in marja detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

'Digitalizarea serviciilor publice oferite de institutiile publice si simplificarea procedurilor de lucru sunt doua dintre obiectivele pe care le-am avut in vedere inca din primul mandat de presedinte al ANFP. Ma bucur ca am ocazia de a continua munca inceputa si de a dezvolta reformele de impact pentru administratia publica. Imi doresc oameni bine pregatiti in functia publica si voi face din profesionalizarea functionarilor publici un deziderat. In toate demersurile voi avea in vedere deschiderea catre cetateni, caci interesul acestora trebuie sa primeze in toate actiunile oamenilor din serviciul public. Ma onoreaza si, totodata, ma responsabilizeaza aceasta functie. Sunt sigur ca voi avea sprijinul colegilor mei din ANFP, in tot ceea ce imi propun. Impreuna vom realiza lucruri de care sa fim mandri si care sa serveasca binelui comun!' a declarat noul presedinte al ANFP.

Vasile – Felix Cozma a inlocuit–o la conducerea ANFP pe Violeta Vijulie, care a detinut mandatul din septembrie 2021 pana la data de 03 ianuarie 2022”.

Redam si postarea de luni de pe Facebook a Violetei Vijulie:

A aparut in MO schimbarea mea din functia de Presedinte la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. In locul meu vine Felix Cozma, de la PSD.

Prima intrebare: ce fac cu pisicile? Aici chiar am nevoie de ajutorul vostru. Trebuie sa le gasesc urgent adoptie.

In rest, in aceasta a doua runda de 3 luni ca presedinte, las in urma:

⚠️ aprobarea, pentru prima oara intr-o institutie publica, a posibilitatii de a tine datele in sistem cloud.

⚠️ caietul de sarcini pentru licitatia care include:

?baza de date cu toti bugetarii din Romania

?concursul national pentru functionarii publici

?sistemul elecronic de management al documentelor in ANFP

⚠️ decizia ca ANFP sa fie coordonator de reforma si investitii pt PNRR - domeniul administatie publica!

⚠️ buget din PNRR de 44 milioane de euro, dintre care, pt 2022 las:

?credite de angajament de 30 milioane de euro

?plati de 4.4 milioane de euro

⚠️ proiectul Planului National de Pregatire a functionarilor publici - pt 30.000 de functionari - care, cu siguranta, din pacate, nu se va face cum l-am gandit eu.

In noaptea asta, dorm linistita ca am realizat, din nou, lucruri bune pentru oameni, ca am facut cinste PNL prin prestatia mea.

Maine, voi face planuri de viitor!

#insensbuncuVioletaVijulie”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani