Grid star
eveniment

TICHETELE DE MASA – Klaus Iohannis a promulgat legea. Creste valoarea (Document)

Valoarea tichetelor de masa va creste de la 20 de lei la 30 de lei, de la 1 iulie, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind acordarea biletelor de valoare. Valoarea nominala a unui tichet nu poate depasi insa
suma de 30 de lei.

Legea mai prevede ca organizatiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajati ai organizatiei sindicale. Frecventa acordarii tichetelor cadou si valoarea lor se stabilesc de catre conducerea organizatiei sindicale. S-au facut schimbari si cu privire la voucherele de vacanta. Astfel, acestea pot fi utilizate si pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele scolare, nationale sau tematice, organizate pe teritoriul Romaniei, la care participa copilul titularului. Procedura se stabileste prin ordin comun al ministrului educatiei si al ministrului finantelor.

Motivatia initiatorilor

Potrivit expunerii de motive, beneficiarii voucherelor de vacanta pot achizitiona servicii precum cazare, masa, transport, servicii de tratament si de agrement sau pachete turistice. Legea veche impunea insa la folosirea voucherelor achizitionarea a cel putin o noapte de cazare. Initiatorii au reclamat anumite limitari care tindeau sa altereze atat intentia, cat si avantajele folosirii acestor vouchere in asa fel incat beneficiarii lor sa se poaté bucura de toate facilitatile.

Vorbim aici de posibilitatea ca aceste vouchere as poata fi folosite pentru membrii familiei, fara ca beneficiarul sa ii insoteasca. Mai precis, vorbim de posibilitatea ca aceste vouchere sa poata fi folosite in folosul si binele copilului sau copiilor beneficiarului. Mai precis, prin folosirea voucherelor de vacanta al/ale parintelui/parintilor pentru plata taberelor.
Astfel, intentia legiuitorului nu se modifica cu nimic. Ba, mai mult, se imbunatateste, adaugandu-se posibilitatea de dezvoltare personala a copilului, de acordare a posibilitatii unei activitati experientiale si de cunoastere pentru copil. De aceea, o modificare legislativa cu scop de imbunatatire care sa priveasca posibilitatea platii taberelor pentru copii prin voucherele de vacanta acordale parintilor nu ar face decat sa arate interesul statului roman fata de binele copilului si atentia sa pentru dezvoltarea din toate punctele de vedere a copilului”
, se arata in expunerea de motive.

*Legea promulgata

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani