Grid star
eveniment

TICHETELE DE MASA, LA LATITUDINEA ANGAJATORILOR – Marcel Bolos anunta ca exista doua modalitati de acordare acestora

Modalitatea in care se acorda tichetele de masa este la latitudinea angajatorilor. Ministrul de Finante, Marcel Bolos, a declarat ca acestia pot plati in numerar sau sub forma de carduri.

Raspunzand unei intrebari, ministrul a precizat ca:

Am lasat la latitudinea angajatorului sa decida daca va da banii pe tichet, cum spunem noi, sau ii va da in numerar, ii va plati oamenilor in numerar. Aceasta este decizia angajatorului cu privire la felul in care va da oamenilor indemnizatia de hrana”.

Creste valoarea de la 1 ianuarie

Premierul a anuntat cresterea valorii tichetelor de masa incepand cu 1 ianuarie 2024 de la 35 lei la 40 lei. Marcel Ciolacu a declarat ca acestea nu vor fi impozitate. Insa nu toti salariatii vor beneficia de aceste tichete, si asta pentru ca s-a stabilit un prag maxim de salarizare. Astfel, cei care au venituri de peste 8.000 de lei net vor piede aceasta facilitate. Potrivit Sefului Executivului, exista insa o mare problema legat de comisioanele companiilor emitente, acesta fiind nemultumit de comisioanele percepute:

"La emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred ca acest lucru este total incorect. Mi se par niste comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflecta in preturile alimentelor”.

Avand in vedere ca valoarea acestor tichete a ramas neschimbata in ultimele doua semestre, desi pretul alimentelor cat si al utilitatilor au crescut semnificativ,  Executivul a decis recent majorarea in doua etape a bonurilor de masa: de la 30 de lei la 35 de lei, incepand cu data de 1 august 2023, respectiv 40 de lei din 1 ianuarie 2024.

Totodata, nivelul nominal al tichetului de masa, de pana la 40 lei/tichet/zi, se va aplica si in primele doua luni ale semestrului II ale anului 2024, respectiv august 2024 si septembrie 2024.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani