Grid star
banci

TOATE BANCILE SA IA EXEMPLU - Antreprenorii romani au fost sprijiniti cu zeci de milioane de euro. Patria Bank a acordat credite de circa 60 milioane euro pentru micile firme romanesti (Document)

Banca romaneasca Patria Bank a acordat credite de zeci de milioane de euro pentru micile firme romanesti si pregateste inca pe atat pentru imprumuturile dedicate companiilor mici si foarte mici din Romania, pentru ca acestea sa faca fata provocarilor generate de pandemie.

Mai precis, banca a finantat pana acum cu aproape 60 de milioane de euro companiile locale mici si foarte mici si a semnat cu Fondul European pentru Investitii (FEI) o extindere de 62 de milioane de euro a plafonului de garantare in cadrul Programului pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inovare Sociala (EaSI).

EaSI este unul dintre principalele instrumente prin care banca sustine micile afaceri din mediul urban si rural, pe toate domeniile de activitate.

Concret, prin acest program, Patria Bank a reusit sa finanteze de-a lungul timpului aproximativ 3.500 de companii locale mici si foarte mici, se arata intr-un comunicat emis de Patria Bank vineri, 17 iulie 2020.

Totodata, banca a semnat un nou acord cu Fondul European pentru Investitii (FEI), in scopul de a extinde plafonul de garantare cu inca 62 milioane de euro. Prin aceasta extindere, Patria Bank poate acorda credite in valoare de peste 77 milioane de euro.

Codrut Nicolau (Director General Adjunct al Patria Bank) a declarat:

Pana in acest moment am finantat prin EaSI putin sub 60 de milioane de euro. Prin acest program ne simtim aproape nu doar de antreprenori, ci de toti oamenii din spatele acestor mici afaceri, astfel incat, la final de zi, realizezi ca nu ajuti doar o societate comerciala, ci esti responsabil de bunastarea a circa 20.000 de familii (considerand ca am finantat circa 3.500 de afaceri, iar 89% dintre ele au sub 5 angajati si 11% pana in 9 angajati)”.

In intervalul scurs din 2015 pana in luna iunie 2020, Patria Bank a facilitat prin programul EaSI finantari cu un impact economic si social real pentru mai multe tipuri de societati, dintre care:

- 89% au sub cinci angajati;

- 35% sunt producatori agricoli din mediul rural;

- 31% au o forma de organizare diferita de SRL: sunt intreprinderi individuale si familiale, producatori agricoli individuali si persoane fizice autorizate;

- 84% au o cifra de afaceri de sub 100.000 de euro / an;

- peste 70% folosesc banii pentru capital de lucru si investitii (vezi infograficul).

Creditul EaSI poate fi solicitat si on-line, direct pe site-ul Patria Bank (https://www.patriabank.ro/afaceri-mici/credite/credite-fara-garantii/credit-easi-fara-garantii) sau telefonic la 0800 410 310, mai mentioneaza Patria Bank, in comunicat.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani