Grid star
banci

UNICREDIT BANK A FACUT TRANZACTIA ANULUI 2020 – Grupul TeraPlast vinde cu 85 de milioane de euro catre irlandezi una dintre diviziile pe care le detine

UniCredit Bank a reusit sa faca tranzactia anului 2020, in valoare de 85 milioane de euro. Mai exact, UniCredit Bank a asistat Grupul TeraPlast (cel mai mare producator roman de materiale de constructii) sa vanda divizia Steel.

Divizia a fost vanduta gigantului irlandez Kingspan Group plc., cel care detine trofeul la nivel global in industria materialelor de termoizolare si de anvelopare a cladirilor. Compania este listata la Euronext Dublin si la Bursa de Valori din Londra, potrivit unui comunicat emis recent de UniCredit Bank.

Tranzactia ce insumeaza 85 de milioane de euro, cuprinde companiile: TeraSteel S.A., TeraSteel d.o.o. Serbia si Wetterbest S.A., precum si Cortina WTB S.R.L. si TeraSteel Slovakia SR..

Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance, UniCredit Bank, a declarat:

Aceasta tranzactie complexa a avut loc intr-un context de piata provocator, pe fondul efectului pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra industriei construcțiilor. Prezenta solida a UniCredit pe piata finantarilor corporative, precum si increderea de care se bucura in sectorul de investitii bancare la nivel european, ne permit sa oferim clientilor nostri corporate un spectru larg de servicii, care imbina cunoasterea pietei locale cu expertiza globala a Grupului. Aceasta tranzactie de o importanta semnificativa in industria constructiilor confirma, inca o data, pozitia de lider pe care UniCredit o are pe piata de M&A din Romania.”

Ioana Birta, CFO TeraPlast, a subliniat:

Am avut in UniCredit un partener experimentat, cu o foarte buna capacitate de intelegere a business-ului si a culturii noastre organizationale. Prin aceasta tranzactie aducem plus - valoare actionarilor TeraPlast.”

Prezentam comunicatul UniCredit Bank:

UniCredit asista Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, in vanzarea diviziei Steel catre gigantul irlandez Kingspan Group plc, lider global in industria materialelor de termoizolare si de anvelopare a cladirilor, listata la Euronext Dublin si la Bursa de Valori din Londra. Tranzactia cuprinde companiile TeraSteel S.A., TeraSteel d.o.o. Serbia si Wetterbest S.A., producatori de panouri sandwich, structuri zincate usoare si hale la cheie, respectiv sisteme complete pentru acoperisuri. Vanzarea include si filialele detinute integral, Cortina WTB S.R.L. si TeraSteel Slovakia SR. Tranzactia, care se ridica la o valoare de aproximativ 85 de milioane de euro, a fost semnata cu succes vineri, 24 iulie 2020. Data de finalizare depinde de aprobarile oficiale si este estimata pentru sfarsitul anului.

Aceasta tranzactie complexa a avut loc intr-un context de piata provocator, pe fondul efectului pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra industriei constructiilor. Prezența solida a UniCredit pe piata finantarilor corporative, precum si increderea de care se bucura in sectorul de investitii bancare la nivel european, ne permit sa oferim clientilor nostri corporate un spectru larg de servicii, care imbina cunoasterea pietei locale cu expertiza globala a Grupului. Aceasta tranzactie de o importanta semnificativa in industria constructiilor confirma, inca o data, pozitia de lider pe care UniCredit o are pe piata de M&A din Romania”, a declarat Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.

Am avut in UniCredit un partener experimentat, cu o foarte buna capacitate de intelegere a business-ului si a culturii noastre organizationale. Prin aceasta tranzactie aducem plus-valoare actionarilor TeraPlast”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Incepand din martie 2020, actiunile TeraPlast sunt listate sub indicele de referinta BET.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest, central si est europeana bazei sale de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani