Grid star
eveniment

VAL DE PROTESTE IN ROMANIA – Dupa politisti, si sindicalistii din administratie ies in strada

Cresc nemultumirile in randul bugetarilor. Dupa ce politistii au protestat, miercuri, in Capitala (click aici pentru a citi), joi, 3 februarie 2022, sindicalistii din administratie ies in strada.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie – FNSA organizeaza in intervalul orar 11-13 pichetarea Guvernului Romaniei, ca urmare a neadoptarii unor masuri urgente in sprijinul salariatilor care isi desfasoara activitatea in sectorul ,,Administratie publica”, si anume:

-Aplicarea, de indata, in integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice – revocarea masurii de inghetare a salariilor/veniturilor in sectorul bugetar pentru anul 2022.

-Modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 in ceea ce priveste raportarea totalitatii veniturilor salariatilor din administratia publica locala la indemnizatia viceprimarilor/vicepresedintilor consiliilor judetene. In acest sens, solicitam demararea discutiilor si negocierilor in vederea, fie a inlocuirii sintagmei ,,venituri” cu ,,salariul de baza/incadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusa: indemnizatia de hrana, indemnizatia de vacanta/vouchere de vacanta, majorari salariale fonduri europene, spor conditii de munca:

“Datorita conditiilor restrictive privind organizarea manifestarilor publice, la pichetare vor participa maxim 100 de membri de sindicat, din institutii apartinand atat administratiei publice locale cat si administratiei publice centrale. Vom organiza aceasta actiune de protest cu responsabilitate, avand in vedere indicele ridicat de incidenta a infectiei cu Covid, asigurand o distantare fizica mare intre participanti si vom respecta toate prevederile legale privind organizarea protestelor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani