Grid star
companii

VESTI BUNE PENTRU SOFERI – Registrul Auto Roman a simplificat modalitatea de eliberare a actelor

Registrul Auto Roman (RAR) a simplificat procedura de eliberarea a actelor. Astfel, Cartea de Identitate a masinii poate fi livrata la domiciliu.


De luni, 18 iulie 2022, Registrul Auto Roman implementeaza serviciul "CIV prin curier”. Astfel, persoanele care solicita eliberarea Cartii de Identitate a Vehiculului (CIV) vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumita adresa specificata, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid

"Mai exact, cand veniti cu autovehiculul la RAR, dupa identificare si verificare, puteti pleca fara sa mai asteptati eliberarea actului. Il veti primi prin curier, daca solicitati acest lucru, in maximum 3 zile lucratoare, termen care poate fi prelungit doar in situatia exceptionala in care emiterea CIV este conditionata de raspunsul altor entitati externe. RAR nU taxeaza acest serviciu. Veti plati doar taxa de curierat la primirea documentelor“, a declarat directorul RAR, Alina Nita.

Se poate ridica si personal

Clientii vor putea mentiona pe cererea de activitate pe care o completeaza la sediul RAR faptul ca doresc primirea CIV prin curier si vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directa a linkului pentru inregistrarea solicitarii. Aceste facilitati vor fi disponibile la intrarea in fiecare reprezentanta RAR din tara. Ramane in vigoare si optiunea de ridicare personala a Cartii de Identitate a Vehiculului, direct de la ghiseul reprezentantei teritoriale unde a fost efectuata activitatea.
Potrivit RAR, acest nou serviciu a fost conceput in special in beneficiul clientilor care nu au domiciliul in orasele resedinta de judet, unde sunt situate de regula reprezentantele RAR, si care astfel au de parcurs distante mai mari pentru revenire. De asemenea, prin acest demers se decongestioneaza si zona de asteptare pentru clienti.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani