Grid star
eveniment

VIOLETA ALEXANDRU S-A FACUT DE RAS – Ministrul Muncii anunta introducerea unei prevederi care exista in lege de cativa ani

Numai profesionisti in Guvernul Orban. Ministrul Muncii Violeta Alexandru (foto) a starnit amuzament in masa pe retelele sociale, dupa ce a anuntat ca analizeaza introducerea unei prevederi care, atentie, exista in lege de mai multi ani.

Concret, invitata miercuri seara, 5 august 2020, la TVR, Violeta Alexandru a explicat ca doreste ca romanii sa isi poata cumpara vechimea in munca in momentul in care ies la pensie. “Prima modificare pe care as intentiona sa o fac este legata de posibilitatea oamenilor de a-si cumpara, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Sunt persoane care mi-au semnalat acest lucru mi-au adus in atentie ca ar avea disponibilitate constatand ca din toata perioada de stagiu minimal de cotizare le lipsesc cativa ani si ar fi dispusi sa ii acopere. Asta ar fi o potentiala modificare pe care o voi pune in dezbatere publica, voi vedea reactiile si apoi voi decide”, a afirmat Violeta Alexandru.


Problema Violetei Alexandru este ca anunta o masura deja existenta in lege. In acest sens, cumpararea vechimii in munca a fost introdusa inca din 2016, prin Legea nr. 186/2016 privind unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii. De asemenea, anumite modificari menite sa ajute si mai mult oamenii care doresc sa recurga la aceasta modalitate au fost facute prin noua lege a pensiilor, Legea nr. 127/2019, care va intra in vigoare in 2021. Asadar, masura anuntata de Violeta Alexandru deja exista.

Olguta Vasilescu: “Chiar nu o convinge nimeni sa citeasca legea pensiilor si sa nu mai tot bata campii?”

Acest aspect a fost remarcat si de fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu. Intr-o reactie pe pagina sa de Facebook, Lia Olguta Vasilescu a explicat ca sunt mii de pensionari care au beneficiat deja de masura pe care Violeta Alexandru vrea sa o implementeze si care in realitate exista:

Doamne fereste! E deja de un an ministru si nu a citit legea pensiilor inca! De un an se plange de inechitatile care sunt deja corectate! Iar ea trebuia sa aplice noua lege si sa se apuce de recalculare de 6 luni!!! Acum vorbeste de cumpararea anilor de vechime pentru pensie care deja e in vigoare de cativa ani... Sunt mii de pensionari care au beneficiat de acest drept! Chiar nu o convinge nimeni sa citeasca legea pensiilor si sa nu mai tot bata campii? Incredibil cata incompetenta!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani