Grid star
eveniment

FARA CENTRALE DE APARTAMENT IN BLOCURILE NOI – Ministrul Mediului anunta ca acestea nu vor mai fi permise. Ce se intampla cu cele deja existente

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anuntat vineri, 17 decembrie 2021, ca centralele individuale de apartament ar putea sa nu mai fie permise in blocurile noi din 2022. Ministrul a precizat ca la inceputul anului viitor ar putea exista actul normativ privind aceasta masura. 


Ministrul a precizat ca masura nu se va aplica cu centralele deja montate, si ca lucrurile se vor schimba doar pentru constructiile noi.

Centrale la comun

"La cele actuale nu exista o alternativa, pentru ca acolo unde au fost falimentate sistemele de incalzire centralizata, cetateanul nu are alta solutie decat centrala individuala de apartament. Pentru viitor propunerea mea este sa nu mai permitem centralele individuale in blocurile noi. Vorbim strict de viitor si doar de constructiile noi. Centrale doar la comun, la nivel de bloc sau scara si cu eliminarea fumului deasupra, la o inaltime de 40-50 de metri, care practic sa duca noxele cat mai departe de nivelul la care este cetateanul. Aceasta este solutia peste tot in lume, de aceea vedeti la centrale cosuri foarte inalte declarat” a declarat pentru digi 24 Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a mai spus ca spera ca in ianuarie sa existe actul normativ:

“Am discutat in coalitie, am facut propunerea, o sa intram cu act normaltiv in Guvern. Sper sa aprobam in ianuarie, februarie cel tarziu”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani