Grid star
eveniment

VLADIMIR PUTIN, ANUNT DESPRE NEGOCIERILE CU UCRAINA - Ce spune despre razboiul pornit

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit marti, 12 aprilie 2022, despre negocierile cu Ucraina. Liderul de la Kremlin a sustinut ca Ucraina nu a respectat intelegerile de la conferinta de pace de la Istanbul, iar discutiile sunt intr-un "punct mort”.
Vladimir Putin a declarat, potrivit digi 24. care citeaza the guardian, ca operatiunea militara in Ucraina se desfasoara conform planului si ca sfarsitul ei depinde de intensitatea luptelor.

Discutiile din Turcia

Intalnirea dintre negociatorii rusi si ucraineni la care a facut referire Putin avut loc in Turcia la sfarsitul lunii martie. Rusia anunta atunci ca reduce semnificativ actiunile militare in directia Kiev si Cernihiv, dupa negocierile de la Istanbul. Ucraina a propus adoptarea unui statut de neutralitate in schimbul garantiilor de securitate. Consilierul prezidential ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat ca au avut loc "consultari intensive” pe mai multe probleme. Ucraina cerea garantii de securitate neconditionate, incetarea focului, decizii eficiente privind coridoarele umanitare.
Rusia ar fi dispusa sa accepte ca Ucraina sa adere la UE, daca renunta la NATO si ramane nealiniata militar, declarau, potrivit Financial Times, mai multe persoane care erau la curent cu discutiile dintre cele doua parti pentru o incetare a focului.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani