Grid star
eveniment

VLADIMIR PUTIN, INTALNIRE DE URGENTA DUPA SANCTIUNILE IMPUSE RUSIEI - Presedintele, declaratii de ultima ora

Presedintele rus Vladimir Putin a numit Occidentul un "imperiu al minciunilor”, luni, 28 februarie 2022, dupa intalnirea cu oficiali de rang inalt, dupa impunerea de sanctiuni impotriva Moscovei.

Putin a convocat o sedinta de urgenta cu economisti si oficiali ai Guvernului, dupa sanctiunile impuse de Occident. "Prim-ministrul (Mihail Misustin) si cu mine am discutat acest subiect, tinand cont de sanctiunile pe care asa-numita comunitate occidentala – asa cum am numit-o in discursul meu, 'imperiul minciunii' – incearca acum sa le puna in aplicare impotriva tarii noastre”, a declarat, potrivit antena 3, Vladimir Putin.

Sanctiunile aplicate Rusiei

Reamintim ca mai multe banci rusesti vor fi excluse din sistemul de plati SWIFT, decizia fiind luata de liderii UE si SUA. Acest lucru va impiedica bancile sa faca operatiuni in strainatate si vor bloca exporturile si importurile rusesti, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Rusia se bazeaza pe sistemul SWIFT pentru exporturile de petrol si gaze. Potrivit digi 24, SUA si UE, alaturi de Franta, Germania, Italia, Marea Britanie si Canada, vor impune restrictii „care sa impiedice Banca Centrala Rusa sa-si foloseasca rezervele internationale pentru a diminua impactul sanctiunilor”, se arata intr-o declaratie comuna.

Vor fi luate lua masuri pentru a limita „pasapoartele de aur”, care ar permite „rusilor bogati conectati la guvernul rus” sa devina cetateni ai tarilor semnatare si sa aiba astfel acces la sistemele financiare. Tarile semnatare au anuntat si infiintarea unui „grup operativ transatlantic” care sa se asigure ca sanctiunile raman eficiente. Acest grup va identifica si ingheta activele persoanelor si companiilor sanctionate.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani