Grid star
eveniment

VOUCHERE DE VACANTA – Politistii, demers comun cu HORECA impotriva Ordonantei austeritatii

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNNPC) anunta ca sustine un demers comun cu HORECA pentru revigorarea turismului romanesc, prin continuarea acordarii de vouchere de vacanta si in 2021.
Reamintim ca Guvernul Citu a elaborat Ordonanta austeritatii in care se prevede ca in acest an, autoritatile si institutiile publice nu acorda tichete de vacanta (click aici pentru a citi).

Intr-o scrisoare semnata de Marius Ionescu (foto 2), presedintele SNPPC si adresata presedintelui Federatiei patronatelor din Turismul Romanesc Mohammad Murad, se arata ca printre revendicarile sindicalistilor se numara si anularea prevederilor prin care Guvernul Citu a taiat tichetele de vacanta pentru acest an, revendicari cu incidenta majora in domeniul HORECA.

Iata scrisoarea SNPPC:

„Catre,
 
FEDERATIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMANESC
Domnului Mohammad Murad - presedinte
 
Urmare corespondentei noastre nr. 264/10.02.2021, privind intentiile Guvernului si ale factorilor politici de a anula voucherele de vacanta, la nivel national, si decontul serviciilor turistice, pentru anul curent, in familia ocupationala Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, va informam ca am inclus in lista noastra de revendicari si problematica in discutie, in completarea solicitarilor din luna ianuarie a.c., transmise oficial MAI si Guvernului, care au stat la baza declansarii conflictului colectiv de munca, de catre Federatia noastra.

In calitate de Federatie sindicala cu reprezentativitate juridica la nivelul sectorului de activitate 'Ordine Publica', gestionat de Ministerul Afacerilor Interne - avand in componenta circa 40.000 de membri, politisti si personal contractual, in toate unitatile politienesti centrale si teritoriale -, am demarat o Caravana nationala a protestelor, in 14 ianuarie a.c., organizand zeci de pichetari ale ministerelor si ale unor Prefecturi din tara, iar maine, 16 februarie, ora 10,00, si marti, 23 februarie a.c., ora 10,00, organizam actiuni de protest in mai multe puncte din zona Guvernului Romaniei – Piata Victoriei nr. 1, Bucuresti.

In context, apreciem ca revendicarile noastre au incidenta majora in domeniul dumneavoastra de activitate si putem lupta impreuna, cu mijloace juridice, civice si sindicale, pentru  anularea prevederilor in cauza, incluse in proiectul Legii bugetului pentru anul 2021, pentru a mentine  masuri cu efect economic benefic, la nivel national, atat pentru angajatii familiei ocupationale Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, cat si pentru cei din mediul privat sau din alte sectoare bugetare, care ar putea fi prejudiciati de voucherele de vacanta/decontul serviciilor turistice, situatie ce ar afecta, in mod negativ, cu efecte imediate si pe termen lung, serviciile si industria din sistemul HORECA.
In considerarea unei colaborari reciproc benefice, va asiguram de intreaga noastra sustinere si ne exprimam convingerea ca veti reactiona in mod similar!
Cu deosebita stima,
 
PRESEDINTELE BIROULUI EXECUTIV FSNPPC
Marius IONESCU”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani