Grid star
eveniment

1.005.508 de contracte de munca suspendate in Romania. Cate au incetat

Ministerul Muncii condus de Violeta Alexandru (foto) a anuntat marti, 21 aprilie 2020, situatia contractelor individuale de munca suspendate/incetate.

Astfel, in prezent se inregistreaza 1.005.508 de contracte individuale de munca suspendate.

Potrivit ministerului Muncii, 314.496 sunt in industria prelucratoare, 188.183, comert cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor, si 109.861, hoteluri si restaurante.

In ceea ce priveste contractele individuale de munca incetate, numarul acestora a ajuns la 240.151.

Ministerul Muncii anunta ca 45.313 contracte sunt in domeniul comertului cu ridicata si amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor, 41.891 in industria prelucrătoare, si 32.402 in constructii.

Iata comunicatul Ministerului Muncii:

"Reamintim ca Guvernul Romaniei a decis sa sprijine salariatii angajatorilor aflati in somaj tehnic prin acoperirea integrala a fondurilor aferente.

Astfel, angajatorii care au salariati prin Contracte Individuale de Munca (CIM) si pe care i-au inregistrat in REVISAL ca intrand in somaj tehnic, se vor adresa Agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca din judetul in care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala din judetul in care au inregistrat activitatea.

Intreaga comunicare intre solicitanti si institutiile vizate, respectiv solicitarile si depunerea documentelor, se face prin posta electronica.

Mai multe informatii sunt disponibile in paginile de internet ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca/Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani