Grid star
eveniment

MILIOANE DE EURO PENTRU ASISTENTA TEHNICA - Ministerul Investitiilor a lansat oferta. S-a anuntat si bugetul (Document)

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) condus de Adrian Caciu (foto) a lansat un nou apel de proiecte in cadrul Programului Asistenta Tehnica 2021 – 2027 (PoAT 2021-2027).

Atragerea fondurilor europene alocate in perioada de programare 2021 – 2027 depinde in mare masura de pregatirea institutiilor responsabile si de capacitatea lor de a planifica apelurile de proiecte, de a realiza evaluarea si contractarea propunerilor primite, de a monitoriza implementarea noilor contracte de finantare. Prin acest apel vor fi finantate proiecte ce vor asigura nevoile de asistenta tehnica specifice gestionarii Programului Sanatate, Programului Crestere Inteligenta, Digitalizare si Instrumente Financiare, Programului Dezvoltare Durabila si inclusiv ale PoAT, nevoile orizontale ale institutiilor publice implicate in managementul programelor finantate din fonduri europene, precum si pe cele ale beneficiarilor acestora.

Concret, in cadrul apelului vor fi acordate finantari care vor asigura:

-Sprijin in coordonarea, gestionarea si controlul fondurilor europene;

-Informare si comunicare;

-Sprijin pentru intarirea parteneriatului;

-Sprijin pentru intarirea capacitatii de evaluare si realizarea evaluarilor Acordului de Parteneriat si a programelor operationale;

-Sprijin SMIS si asigurare echipamente TIC;

-Pregatirea perioadei post-2027;

-Instruire;

-Masuri pentru consolidarea capacitatii administrative.

Banii alocati

Suma alocata prezentului apel de proiecte este de 271.621.771 euro, suma din Fondul social european Plus (FSE+) reprezentand 142.538.630 euro, iar perioada de depunere a proiectelor este 31 iulie 2023 – 31 decembrie 2027.

Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte este publicat AICI

"In prezent, Programul Asistenta Tehnica are deschise linii de finantare in valoare totala de 844.858.137 euro, adica 88% din alocarea totala a programului de 959.430.864 euro. Astfel, sunt asigurate resursele necesare pentru implementarea programelor de finantare din Politica de Coeziune 2021 – 2027.

Scopul Programului Asistenta Tehnica 2021 – 2027 este de a asigura sprijinul necesar pentru un proces de implementare eficienta si eficace a fondurilor europene in Romania, prin imbunatatirea capacitatilor institutionale si individuale, a proceselor administrative de implementare a programelor de finantare, prin incurajarea utilizarii lectiilor invatate in cadrul exercitiilor de programare anterioare si prin sustinerea ajustarilor structurale necesare implementarii fondurilor si reducerii poverii administrative a beneficiarilor", potrivit MIPE.

Informatii suplimentare despre Programul Asistenta Tehnica 2021 – 2027 sunt publicate AICI

Informatii privind noul sistem informatic MySMIS2021 sunt disponibile AICI

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani