Grid star
eveniment

FACTURILE LA CALDURA – Nicusor Dan a cerut Guvernului sa intervina cu privire la pretul fixat de ANRE. Raspunsul premierului Florin Citu

Facturile la caldura cresc enorm, iar romanii asteapta sprijin de la guvernanti. Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a cerut ca Guvernul sa intervina pentru ca pretul de productie fixat de ANRE, in crestere fata de 2020, sa scada.

Intrebat vineri, 5 noiembrie 2021, ce va face, si daca ia in calcul varianta lui Nicusor Dan, premierul Florin Citu nu a dat un raspuns concret. Seful Executivului a anuntat ca trebuie sa vada ce masuri au fost luate in Parlament, dupa care se va decide solutia finala. Citu a mai precizat ca la inceputul saptamanii viitoare o sa fie sedinta de guvern, si ca este timp de luat decizii, avand in vedere ca facturile pentru luna noiembrie vin la plata in decembrie.

Iata declaratia facuta de Florin Citu:

"Este propunerea primarului Bucurestiului. Vom vedea care este solutia finala. Trebuie sa vedem ce avem in Parlamentul Romaniei, trebuie sa avem mai multe masuri si unele dintre ele sunt aceleasi. Sedinta de Guvern o sa fie luni. Este noiembrie, iar facturile pentru noiembrie vin in decembrie. Deci avem timp”, a spus premierul.

Iata ce a declarat joi Nicusor Dan:

"Solutia cea mai echitabila este ca Guvernul sa intervina astfel incat acel pret fixat de ANRE, de productie, care este obligatoriu pentru toate sistemele oraselor care transporta si distribuie mai departe, sa coboare. Adica anul trecut acest pret era cam 195 de lei. Anul acesta este 380 de lei, asa cum a fost fixat de ANRE. Ceea ce poate sa faca Guvernul, subventionand gazul pe care acesti producatori de energie il primesc, sa scada pretul de productie care este furnizat de catre ANRE”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani