Grid star
antreprenoriat

100 DE MASURI PENTRU SPRIJINIREA ECONOMIEI - Pachetul de stimulare a productiei interne si a lanturilor de aprovizionare "Fabricat in Romania"

Sprijinirea IMM-urilor inseamna sustinerea locurilor de munca din Romania, iar antreprenorii au nevoie de predictibilitate si stabilitate, spune senatorul PSD Stefan Radu Oprea (foto). Acesta aminteste ca cele 100 de masuri urgente propuse de social-democrati cuprind si masuri pentru sprijinirea IMM-urilor.

Astfel, printre acestea se numara pachetul de stimulare a productiei interne si a lanturilor de aprovizionare "Fabricat in Romania". Printre masuri se mai afla, potrivit postarii senatorului PSD pe facebook, si deducerea a pana la 80% din costurile necesare pentru inventii, inclusiv acoperirea cheltuielilor cu inregistrarea si protejarea inventiilor cu obligatia implementarii efective in Romania.

Iata anuntului senatorului Stefan Radu Oprea:

"Sprijinirea IMM-urilor inseamna sustinerea locurilor de munca din Romania. Antreprenorii au nevoie de predictibilitate si stabilitate. Cele 100 de masuri urgente propuse de PSD cuprind si masuri pentru sprijinirea IMM-urilor, prin programe dedicate lor.

Dintre ele as mentiona:

-Pachetul de stimulare a productiei interne si a lanturilor de aprovizionare ‘Fabricat in Romania’;

-Program pentru companiile implicate in realizarea de bunuri intermediare:

a. Granturi de pana la 200.000 de euro pentru companiile care realizeaza productie intermediara sau procesare in vederea sustinerii costurilor, a diversificarii ofertei, inovarii si marketingului;
b. Garantii de pana la 1 milion de euro/companie pentru sustinerea investitiilor in diversificarea ofertei si consolidarea cotelor de piata.

Programul IMM Prod

Garantii guvernamentale de pana 100% acordate companiilor, prin FNGCIMM, FGCR, cu un plafon de 5 miliarde lei anual pentru cresterea capacitatii de productie, reconversia de la intermediere la productie, finantare investitii;
Schema de ajutor de stat ‘INNOVATION’.
Deducerea a pana la 80% din costurile necesare pentru inventii, inclusiv acoperirea cheltuielilor cu inregistrarea si protejarea inventiilor cu obligatia implementarii efective in Romania”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani