Grid star
antreprenoriat

200.000 LEI, FONDURI NERAMBURSABILE – Incepe programul Start-Up Nation. Antreprenorii au obligatia de a achizitiona doua placute

Cea de-a treia editie a programului Start-Up Nation se lanseaza marti, 19 iulie 2022, pe platforma informatica granturi.imm.gov.ro. Incepand cu ora 10:00, aplicantii, cu profilul, userul si parola generate, vor completa, semna electronic, incarca si transmite formularul de inscriere.


Antreprenorii care doresc sa imbunatateasca performanta economica a noilor afaceri pe care le administreaza au posibilitatea de a obtine fonduri nerambursabile in valoare maxima de 200.000 lei.
"Cea de-a treia editie a programului Start-Up Nation devine realitate! Antreprenorii, care doresc sa imbunatateasca performanta economica a noilor afaceri pe care le administreaza, au posibilitatea de a obtine fonduri nerambursabile in valoare maxima de 200.000 lei. Inscrierile se vor putea efectua exlusiv online, pana la inceputul lunii septembrie. Pe aceasta cale, le multumesc tuturor partenerilor implicati in implementarea acestei masuri asteptate cu mult interes de sectorul IMM si, nu in ultimul rand, doresc sa le urez mult succes aplicantilor! La dispozitia dumnealor sta si un numar de call center, respectiv 0219059, la care pot apela pentru asistenta”, a declarat ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Montarea placutelor

Un aspect important de care beneficiarii programului trebuie sa tina cont, asa cum prevede procedura de implementare, se refera la obligativitatea achizitionarii a doua placute informative. Acestea vor fi plasate astfel:
–o placuta in interiorul spatiului de la locatia de implementare a proiectului (indoor), in locul cu vizibilitatea cea mai buna pentru vizitatori (receptie, secretariat, loc de asteptare etc);
–o placuta in exteriorul spatiului de la locatia de implementare a proiectului (outdoor), in locul cu vizibilitatea cea mai buna pentru clienti, pe langa spatiul unde se desfasoara activitatea (fatada stradala, intrare in cladire etc).
Dimensiunea placutelor informative va fi A3, modelul fiind personalizat in functie de Agentia pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului (AIMMAIPE) de care apartine sediul social al beneficiarului.

Conditiile puse

Cererile vor fi finantate in ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute, in urmatoarele conditii:

-Pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea unui singur loc de munca prin intermediul programului: Alocatie Financiara Nerambursabila (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, suma care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului;
-Pentru aplicantii care isi asuma crearea si mentinerea a doua locuri de munca prin intermediul programului:Alocatie Financiara Nerambursabila (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, suma care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului.
Pentru anul curent, bugetul alocat schemei de minimis, aprobat prin Legea nr. 317/2021, este de 520.031.000 lei, din care 500.000.000 lei pentru Pilonul I Start-up Nation Romania si 20.031.000 lei pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora. Aplicantii nu vor avea posibilitatea inscrierii pe ambii piloni ai programului.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani