Grid star
business capital

5 MILIOANE DE SOMERI – Nicio speranta de redresare

Economia mondiala nu are deocamdata nicio speranta de redresare, in contextul in care chiar in acest moment exista deja 5 milioane de someri din cauza pandemiei. Anuntul este facut de la cel mai inalt nivel financiar-bancar, chiar de catre Christine Lagarde presedintele Bancii Centrale Europene (BCE).

Presedinta Bancii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a tras un puternic semnal de alarma luni, 14 septembrie 2020, in ceea ce priveste numarul ingrijorator de someri. La momentul actual, in intreaga lume regasim 5 milioane de oameni, care nu au mai fost angajati nicaieri in toata aceasta perioada de pandemie, dupa pierderea locurilor de munca. Un efect dezastruos pentru milioane de oameni, noteaza raportul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de marti, 15 septembrie 2020.

Pentru astfel de persoane, exista o singura solutie sustenabila: pastrarea somajului tehnic pe termen nelimitat, o masura care va ajuta in continuare societatile, pentru ca somajul sa nu se agraveze. In acest sens, schemele de ajutorare a angajatilor au avut un rol crucial, care din pacate, nu pot fi prelungite la infinit.

Concret spus, in intervalul aprilie – iunie 2020, numarul angajatilor a suferit un declin de 2,8% fata de perioada similara a anului 2019 . Este vorba despre cea mai mare descrestere din 1995 incoace. Rezultatul catastrofal este evidentiat in numarul de 5 milioane de oameni ramasi fara locuri de munca.

Mai mult decat atat, a fost creata o degringolada puternica asupra pietelor financiare si a numeroase sectoare de activitate. Unul dintre sectoarele puternic afectate la nivel mondial ramane tot HoReCa.

In consecinta, redresarea economica risca sa fie intarziata din cauza accelerarii somajului.

*Cititi aici mai mute detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani