Grid star
eveniment

50.000 EURO PENTRU NICUSOR DAN – Explicatii de la Rares Bogdan

50.000 euro pentru Nicusor Dan. De unde au venit acesti bani si pentru ce anume? Este intrebarea pusa de senatorul PSD Daniel Zamfir, care cere explicatii de la Rares Bogdan, in conditiile in care acesta din urma a anuntat ca se va implica puternic pentru alegerea candidatului PNL-USR Nicusor Dan (foto) in functia de primar general al Capitalei.

Intrebarile lui Daniel Zamfir privind cei 50.000 euro pentru Nicusor Dan vin in contextul in care cu doua luni in urma Grupul de Investigatii Politice condus de Mugur Ciuvica a dezvaluit ca in doar trei ani de mandat de deputat candidatul PNL-USR a primit donatii de peste 50.000 euro. Concret, Nicusor Dan a primit in perioada 2017-2019 donatii de 241.000 lei, adica peste 50.000 euro, acestea reprezentand o valoare de 70% din indemnizatiile incasate de candidatul PNL-USR in calitate de deputat. De altfel, in 2018, Nicusor Dan a primit o donatie de 130.000 lei, mai mare cu 10.000 lei decat veniturile pe care le-a incasat in calitate de deputat (click aici pentru a citi).

De ce ar da oamenii de afaceri 50.000 euro pentru Nicusor Dan?

Astfel, senatorul PSD Daniel Zamfir se intreaba, pe buna dreptate am spune noi, de ce ar da niste oameni de afaceri 50.000 euro pentru Nicusor Dan. In acest context, Zamfir aminteste activitatile lui Nicusor Dan, mai exact modul in care acesta ar obisnui sa hartuiasca anumiti oameni de afaceri cu procese, in timp ce primeste donatii de la alti investitori. Este un subiect pe care Daniel Zamfir considera ca europarlamentarul PNL Rares Bogdan are obligatia sa il clarifice, avand in vedere sustinerea pe care acesta si-a declarat-o pentru Nicusor Dan.

Inainte de a va prezenta intrebarile lui Daniel Zamfir, amintim ca acesta a lansat de curand un atac devastator la adresa lui Nicusor Dan, intr-un interviu acordat Lumea Banilor, in care a devoalat ca reprezentantul PNL-USR pentru Primaria Capitalei blocheaza dezvoltatorii imobiliari pentru ca apoi sa negoicieze cu acestia. “Acest mecanism este o sursa uriasa de facut bani. Forma de santaj. Plicusor Ban, unii ii spun si Puzisor”, afirma Daniel Zamfir la acea vreme (click aici pentru a citi).

Iata comentarul senatorului Daniel Zamfir privind cei 50.000 euro pentru Nicusor Dan:

https://www.facebook.com/daniel.catalinzamfir/videos/1671472809686480/

Vreau sa discutam un subiect care pe mine ma preocupa foarte tare: as vrea sa stiu cum va pozitionati voi, cum ne tratati voi pe noi parlamentarii in legatura cu aceasta chestiune. Intrebarea pe care as pune-o ar fi urmatoarea: ati fi de acord ca parlamentarii sa primeasca donatii in bani in timpul mandatului? Vorbesc despre perioada in care iti desfasori activitatea in Parlament. Cum vedeti dumneavoastra aceasta chestiune: un parlamentar primeste donatie in timpul mandatului sau de deputat 50.000 de euro? De ce ar primi un parlamentar acei bani? Mai degraba intrebarea ar fi alta: de ce ar dona niste oameni de afaceri 50.000 de euro unui parlamentar? Si nu pe fundatie, nu pe asociatie, ci direct in contul personal. Cum vedeti acest lucru?

Si ca sa fie foarte directa si limpede intrebarea, sa stiti de ce ma framanta atat de tare, doresc aici sa raspunda domnul Rares Bogdan. Domnul Rares Bogdan care in urma cu o saptamana s-a angajat sa il ia de manuta pe domnul Nicusor Dan, si sa puna la bataie toata credibilitatea domniei sale sa convinga bucurestenii ca domnul Nicusor Dan trebuie sa iasa primar general. Ei bine, domnul Nicusor Dan a primit de la oameni de afaceri in timpul mandatului sau de deputat 50.000 de euro. Rares, hai aici te rog, ia-l de mana pe fratele tau – ca ai spus ca e fratele tau Nicusor – si hai sa vedem cine sunt cei care l-au platit, au donat pentru Nicusor Dan, de ce oamenii aia au donat pentru Nicusor Dan, de ce pe unii investitori domnul Nicusor Dan ii hartuieste cu procesele ani de zile, iar de la alti investitori incaseaza donatii. Eu nu acuz, doar constat. Sunt sute de procese pe care Nicusor Dan le-a deschis impotriva unor dezvoltatori imobiliari, pe diverse motive, de exemplu ca investitia respectiva afecteaza culoarul de zbor al cocorilor, ca respectiva investitie deranjeaza si vrabiile, si viermii, si paienjenii. Nu e gluma, astea sunt lucruri reale. Astea sunt unele dintre motivele pentru care Nicusor Dan actioneaza in instanta diversi dezvoltatori imobiliari. Constat ca pe unii ii da in judecata ca deranjeaza viermii, si vrabiile, si cocorii, iar unii ii doneaza bani.

Hai, Rares, hai cu raspunsul, te rog frumos, ca tie iti place transparenta si esti un om foarte credibil”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani