Grid star
eveniment

AJUTOARE DUPA EXPLOZIILE DE LA CREVEDIA – Sunt doi morti si zeci de raniti. Se fac controale la toate statiile GPL din tara

Ministerul Muncii va propune Guvernului acordarea unor ajutoare de urgenta pentru familiile victimelor, precum si pentru cei afectati de exploziile de la Crevedia, judetul Dambovita.

Acest lucru se va face pe baza cooperarii interinstitutionale cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situatii de Urgenta si pe baza propunerilor/constatarilor agentiei judetene de plati si inspectie sociala judeteana, institutiei prefectului, comitetului judetean pentru situatii de urgenta si autoritatii publice locale.

De asemenea, Inspectia Muncii efectueaza, potrivit competentelor sale, cercetarea accidentului colectiv, precum si a contractelor individuale de munca ale angajatilor agentului economic implicat.

Pompieri raniti

Reamintim ca in urma exploziilor care au avut loc, sambata seara, la o statie GPL aflata pe DN 1A, in Crevedia, au decedat doua persoane. 58 de persoane au fost grav ranite, printre care si 39 de pompieri.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat ca toate statiile de carburanti si de GPL-uri din tara vor fi controlate:

"Mai mult, unde se vor gasi elemente si incalcari care ar putea duce la pierderi de vieti omenesti sau ar putea pune in pericol oamenii, se vor inchide activitatile pe loc. Daca va fi nevoie, vom face modificari legislative, astfel incat aceste lucruri sa se intample fara procese si fara ca anumiti oameni sa incerce sa-si mentina afacerile, chiar daca sunt ilegale. Am avut o discutie cu primarul Sectorului 5, care a dispus la nivelul Primariei si a controlat toate statiile de GPL de pe teritoriul Sectorului 5. Dansul mi-a spus ca sunt 11 astfel de activitati pe terenuri proprietate privata, niciuna nu are autorizatie de constructie. Deci, in acest moment, este normal ca, la nivelul Guvernului, sa dispunem controale in toata tara, la aceste statii de GPL, si sa luam, repet, in cazul in care este un pericol pentru vieti omenesti, sa luam masurile de inchidere”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani