Grid star
eveniment

DRAGNEA CONTINUA RAZBOIUL CU MULTINATIONALELE – Fostul presedinte PSD Liviu Dragnea demasca jocul strainilor in Romania: ”Multinationalele au o abordare foarte simpla, profit de unde se poate si cat se poate... Sa vedeti explozie de preturi la gaze. O sa

Liviu Dragnea continua sa vorbeasca din spatele gratiilor. Intr-o noua parte a interviului acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu pentru postul Realitatea Plus, fostul lider social-democrat a vorbit despre jocul multinationalelor, care urmaresc doar castigul propriu, dar si despre intentiile Guvernului Orban de a instraina resursele Romaniei, in perioada in care se afla in libertate fiind unul dintre cei mai vehementi critici ai acestor masuri. Concret, fostul presedinte al PSD-ului si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea (foto), a sustinut ca el reprezenta un impediment, iar singura modalitate pentru instrainarea resurselor tarii a fost de a-l baga dupa gratii.

Fostul presedinte PSD mentioneaza ca o consecinta a liberalizarii gazelor de la 1 iulie va fi explozia preturilor, ceea ce o sa afecteze atat economia, cat si populatia. Dragnea spune ca acestea sunt urmarile desfiintarii Ordonantei 114 propuse de el cu privire la inghetarea preturilor pe trei ani de zile la energie si gaze.

In cadrul aceluiasi interviu Dragnea a precizat ca o solutie simpla in cazul pandemiei ar fi fost plafonarea preturilor: ”E prabusita puterea de cumparare. E o sarabanda, s-au marit preturile la orice, nu mai vorbim de masti”.

Redam in continuare declaratiile facute de Liviu Dragnea la Realitatea Plus:

https://www.youtube.com/watch?v=UcRJI6CvTZE

-”Sa spunem deschis, tu stii ca ti-am spus de multe ori, sunt oameni care mi-au spus in mod explicit ca, totusi, ma refer in primul rand la gazele din Marea Neagra, ele nu pot ramane in Romania, pentru ca si Romania trebuie sa participe la un efort mai mare... Nu am fost de acord si nu o sa fiu. Si daca ar fi sa o iau de la capat as face la fel. N-am cum, eu cel putin”.

-”Se merge la liberalizarea gazului, pentru ca au desfiintat ce am prevazut eu prin Ordonanta 114, eu si Darius (n.red. - Darius Valcov), si anume inghetarea pretului pe trei ani de zile la energie si gaze. Unul din primele obiective pe care le-a avut a fost sa desfiinteze aceste prevederi si stati sa vedem evolutia preturilor la gaze si la energie electrica. A, eu nu am eram bun ca am zis: lasati-le plafonate pentru ca oricum castigati enorm, diferenta este enorma intre costul de productie si costul de vanzare. Au liberalizat, o sa vedeti explozie de preturi la gaze. O sa afecteze si economia, si populatia. Sigur, ca acum o joaca electoral cu preturile. Astia fac presiuni: domne, mai amanati cresterea preturilor. Poate sa le amane pentru ca multinationalele au o abordare foarte simpla: profit de unde se poate si cat se poate, eu nu acuz multinationalele, ci pe cei din tara care ar putea sa stopeze si nu o fac. Asta este situatia, imi pare foarte rau, nu am ce sa fac mai mult de aici. Tot ce am putut sa fac am facut cat am fost afara. A trebuit sa fiu adus aici”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani