Grid star
punguta cu doi bani

Ajutorul nesperat al USR pentru romani

Stim ca ati ramas cu prejudecata ca Uniunea Salvati Romania este un partid de scandalagii care fac circ aiurea in strada si mai ales in Parlament. Ei bine, in USR exista si oameni zdraveni la cap, care s-au batut pentru cauze juste.

Va dezvaluim la final numele de parlamentar USR care ne gandim. Deocamdata, va spunem ca presedintele unuia dintre cele mai cunoscute ONG-uri de protectie a debitorilor in fata abuzurilor bancare vrea ca in eventualul guvern PNL-USR care s-ar putea forma, Uniunea Salvati Romania sa preia Ministerul Economiei, pentru ca in subordinea acestuia functioneaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Or, avand in vedere ca nici PSD, nici PNL, nici PDL n-au facut mare branza la varful ANPC, poate-poate USR va fi mai de Doamne-ajuta.

Cel care si-a pus sperantele in USR – intr-un mesaj publicat pe Facebook miercuri, 9 decembrie 2020 – este Dorin Tanase, presedintele Asociatiei CREDERE (pornite de la Grupul Clientilor cu Credite in CHF). Juristul a subliniat totusi ca nici ipoteticul presedinte USR-ist al ANPC nu poate face treaba de unul singur, ci va trebui sa beneficieze de sustinerea ministrului Economiei.

Inainte sa va prezentam postarea lui Dorin Tanase, va dezvaluim numele omului despre care ne-am gandit ca ar fi potrivit la sefia ANPC: senatoarea USR Ramona Nicoleta Dinu (foto 2), cea care in legislatura 2016-2020 a plecat urechea la argumentele CREDERE si a sustinut in Legislativ diverse demersuri pro-consumatori. Din pacate, Uniunea Salvati Romania nu a stiut s-o pretuiasca, plasand-o pe loc neeligibil pentru candidatii la Senat din partea judetului Constanta, iar apoi au retras-o de tot. Dar poate ca nu e timpul pierdut ca partidul sa-si repare greseala.

In fine – iata ce a scris pe Facebook seful CREDERE (vezi facsimil):

Vreau si sper ca USR sa isi adjudece Ministerul Economiei. Pentru ca sub acest minister se desfasoara activitatea #ANPC. Am avut de-a lungul timpului conduceri PSD, PDL si PNL la nivelul autoritatii, dar situatia nu s-a imbunatatit vizibil. Daca USR spune ca vrea sa reformeze Romania, in principal in zona asta sunt asteptarile mele.

Personal suplimentar, calificat, decent remunerat. Sanctiuni corespunzatoare. Initiative de modificare a legislatiei in domeniu. De asta ar trebui sa se ocupe ANPC. Si nu o poate face daca viitorul ministru al economiei nu considera toate aceste aspecte o prioritate”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani