Grid star
antreprenoriat

ALOCARI FINANCIARE NERAMBURSABILE: DESTINATIA BANILOR – Statul vrea sa stimuleze operatorii din turism. Este vorba de 50% din valoarea cheltuielilor (Document)

Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a pus in consultare publica proiectul Schemei de minimis pentru operatorii economici in vederea modernizarii si dezvoltarii statiunilor balneare si balneoclimatice.

Obiectivul schemei de minimis il constituie stimularea operatorilor economici din statiunile balneare si balneoclimatice pentru a realiza investitii in infrastructura turistica, balneara, culturala, sportiva si de agrement, in vederea diversificarii ofertei si cresterii calitatii serviciilor turistice si conexe din aceste destinatii, precum si pentru acoperirea cheltuielilor aferente formarii profesionale a personalului angajat in domeniul HoReCa.
Sprijinul financiar, de la bugetul de stat, va fi acordat sub forma unei alocari financiare nerambursabile, reprezentand maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA, aferente proiectului, in limita unui plafon de 200.000 euro.

Activitatile eligibile

In cadrul programului, conform documentului aflat in consultare publica, vor fi finantate urmatoarele tipuri activitati eligibile:
• extinderea si reabilitarea de structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, alimentatie publica si tratament balnear, inclusiv a retelelor de captare si transport a factorilor naturali de cura;
• constructia, extinderea si reabilitarea obiectivelor culturale, sportive si de agrement din statiunile balneare si balneoclimatice;
• achizitia de echipamente, mobilier si aparatura medicala specifice tratamentelor balneare;
• formarea profesionala a personalului angajat in domeniul HoReCa.

Potrivit ministerului Turismului, vor putea beneficia de masurile de ajutor de minimis intreprinderile mici si mijlocii, infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990, care activeaza in statiunile balneare si balneoclimatice atestate prin Hotararea de Guvern nr. 1016/2011 si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiile de eligibilitate prevazute in cadrul schemei.

Maxim 500.000.000 euro, valoarea ajutoarelor

Valoarea totala estimata a ajutoarelor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de minimis, pe intreaga durata de aplicare a acesteia, respectiv de la data adoptarii si pana la 31 decembrie 2023, este de maximum 500.000.000 euro, echivalent lei, in limita creditelor bugetare si de angajament aprobate anual prin legea bugetului de stat.
Numarul maxim al operatorilor economici care vor beneficia de sprijin se estimeaza la 2.500, iar inscrierile in cadrul programului se vor realiza exlusiv digital, prin intermediul unei aplicatii informatice.

*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani