Grid star
eveniment

ALOCATIILE COPIILOR – Florin Citu a refuzat sa raspunda. Milioane de romani sunt afectati

Premierul Florin Citu este foarte activ pe retele de socializare, acolo unde anunta cresteri economice, acolo unde le promite romanilor ca vor trai mai bine, fara sa precizeze o data concreta. Cand ii sunt insa puse intrebari incomode, cum ar fi dublarea alocatiilor, nu vrea sa raspunda.
Lucru care s-a intamplat si la ultima conferinta de la guvern.

Concret: de la 1 iulie 2021 alocatiile trebuiau marite cu 20%. Ghinion insa, cum ar spune presedintele Iohannis.
Guvernul PNL-USR-UDMR condus de Citu a amanat aceasta marire pentru ianuarie 2021 prin OUG data joi, 24 iunie 2021. Dar aceasta nu este singura veste proasta pentru milioane de copii si parinti.
Nu se mai aplica nici marirea care urma sa fie facuta la 1 iulie 2022. Motivul: nu sunt bani, desi, potrivit lui Citu, economia duduie.

Intrebat de presa de ce a fost nevoie de aceasta prorogare a termenului, tinand cont ca a fost asumat prin programul de guvernare, de intreaga coalitie, cresterea alocatiilor de la 1 iulie 2021 cu 20%, Citu a refuzat sa raspunda. Motivand ca regula pentru presa la acea conferinta este de a pune o singura intrebare. Oare de ce?

Iata intrebarile adresate premierului si raspunsul acestuia:

Reporter:

Buna ziua. In luna decembrie a anului trecut, guvernul condus de dumneavoastra a trecut in programul de guvernare respectarea legislatiei adoptate in anul 2020.
Vedem anul acesta ati prorogat termenul de acordare a alocatiilor cu 20% de la 1 ianuarie 2022, vor fi acordate si transeele IV si V de 20% anul viitor, pana cand se va ajunge la dublarea alocatiilor, asumata prin programul de guvernare de catre cabinetul condus de dumneavoastra, in Parlament

Florin Citu:

O sa vedem care o sa fie evolutia viitoare. In acest moment, stim foarte bine ca alocatiile vor creste la inceputul anului 2022. In acelasi timp, in coalitie sunt mai multe propuneri de modificare a modului in care se calculeaza sau cresc aceste alocatii.
Una dintre ele vine la colegii nostri de la UDMR care doresc - si asteptam aceasta propunere - sa faca o legatura directa intre scutirea impozitului pe venit si alocatii.
Exemplul pe care l-am primit a fost acela ca, nu stiu, daca la al treilea copil sa poata sa fie dedusa suma din impozitul pe venit, cumva sa sustinem prin acest lucru. Deci, lucrurile se vor clarifica. In acest moment stim foarte clar care va fi cuantumul alocatiei la inceputul unui 2022. Va multumesc!

Reporter:
De ce a fost nevoie de aceasta prorogare a termenului, tinand cont ca v-ati asumat prin programul de guvernare, intreaga coalitie, cresterea alocatiilor de la 1 iulie 2021 cu 20%?

Florin Citu:

Va multumesc, am spus o intrebare pentru fiecare, ca sa respectam toti colegii, dar cred ca aceasta ordonanta clarifica lucrurile.

Cea mai mica alocatie din UE

Consiliul Economic si Social (CES) a aratat in motivarea avizului nefavorabil cu privire la Ordonanta de urgenta adoptata joi de Guvernul Citu prin care marirea alocatiilor de la 1 iulie 2021, dar si de la 1 iulie 2022 nu se mai aplica, ca alocatia de stat din Romania are cea mai mica valoare din UE (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani