Grid star
banci

ANALIZA BANCA TRANSILVANIA – Au crescut ratele de dobanda

Lumea Banilor prezinta analiza financiara a directorului Analiza Macroeconomica al Bancii Transilvania, dr. Andrei Radulescu (foto), publicata luni, 22 iunie 2020. Raportul prezinta evolutiile macro-financiare zilnice din Romania, zona Euro si SUA.

Astfel, in analiza realizata de Banca Transilvania se arata cu privire la Romania ca in sedinta de tranzactionare de vineri, piata financiara a reactionat indeosebi la climatul macro-financiar international.

Pe piata monetara ratele de dobanda au crescut marginal: overnight la 1.96%/2.25%, ROBOR la trei luni s-a majorat cu trei puncte baza la 2.18%, iar ROBOR la sase luni s-a consolidat la 2.24%.

La nivelul pietei titlurilor de stat, ratele de dobanda au cvasi-stagnat: pe scadenta 10 ani la 3.905%. La licitatia suplimentara, Ministerul de Finante a atras 30 milioane RON prin titluri scadente in septembrie 2031, la un cost mediu anual de 4.22%.

EUR/RON a crescut cu 0.06%, la 4.8421 (cel mai ridicat nivel de la sfarsitul lunii mai), iar USD/RON s-a apreciat cu 0.43%, la 4.3181, la BNR.
Piata de actiuni s-a consolidat (indicele BET in stagnare), pe o lichiditate de 3.2 milioane EUR.

* Cititi aici integral analiza realizata de Banca Transilvania

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani