Grid star
companii

ANCOM AJUTA POSTA ROMANA – 4,2 milioane lei, compensare pentru serviciile postale din 2017

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) sare in ajutorul Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).

In urma analizarii caracterului de sarcina injusta a costului net aferent furnizarii serviciilor din sfera serviciului universal postal in anul 2017, ANCOM a decis ca CNPR sa primeasca o compensare in valoare de 4,2 milioane de lei, se mentioneaza intr-un comunicat publicat pe site-ul Autoritatii.

Din analiza ANCOM asupra metodologiei de calcul efectiv al costului net si a documentelor puse la dispozitie de Posta Romana, reprezentantii Autoritatii au ajuns la concluzia ca obligatiile furnizorului ce decurg din aceasta calitate au intemeiat o sarcina nedreapta pentru acesta din urma, in anul 2017.

Concret, valoarea costului net consemnat de furnizor in 2017 a fost de peste 12 milioane de lei. Suma maxima care poate fi compensata este de 4,2 milioane de lei.

Aceasta suma reprezinta valoarea costului net. Costul net constituie diferența dintre costul net suportat de furnizorul de serviciu universal si costul net al furnizorului in cazul in care si-ar desfasura activitatea fara a avea obligatiile de serviciu universal.

* Cititi aici comunicatul integral emis de ANCOM

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani