Grid star
criptomonede

ANONYMOUS AR OFERI SOLDATILOR RUSI UN BITCOIN PENTRU FIECARE TANC PREDAT – Anuntul s-a viralizat pe retelele de socializare

Gruparea de hackeri Anonymous ar fi oferit echipajelor de tancuri echivalentul a 52.000 dolari in Bitcoin pentru fiecare masina de lupta predata, a anuntat initial coinphony.com, pentru ca mesajul sa fie preluat de mai multe publicatii internationale. Potrivit mesajului hackerilor, cei care doresc sa predea vehiculele de lupta trebuie sa fluture un steag alb si sa foloseasca parola "milion”, astfel incat grupul de hacking sa le poata recunoaste.

Cu toate acestea, Anonymous nu a postat anuntul pe pagina sa oficiala de Twitter. Nu este foarte clar cat de autentic este anuntul, desi a fost preluat de mai multe publicatii britanice de tip tabloid, intre care si dailystar.co.uk. Cert este ca exista un anunt oficial al ministrului ucrainean al apararii, Oleksii Resnikov, care le-a promis marti, 1 martie 2022, bani si imunitate in fata legii soldatilor rusi care se predau, mesaj preluat de intreaga presa internationala.

Fiecarui soldat rus care se preda i se promite astfel o suma care este echivalentul a 40.000 de euro, campanie finantata de industria IT internationala, potrivit time.com.

"Hotarati-va! Veniti fara arme, cu steagul alb!'Oricine refuza sa fie un ocupant va aduce pacea. Pentru cei care aleg calea ocupantului - nu va exista mila!”, le-a transmis Resnikov pe Facebook soldatilor rusi angajati in invazia asupra Ucrainei.

Daca soldatii rusi care se predau chiar vor primi bani, acest lucru nu poate fi verificat. Conform Kievului, cel putin 200 de soldati rusi au fost capturati de la inceputul invaziei declansate joi.

Intamplator sau nu, la o zi dupa anuntul ministrului ucrainean, apare un alt anunt – cu o suma asemanatoare, insa in Bitcoin, de data aceasta, atribuit gruparii de hackeri Anonymous, care incepe sa circule in presa internationala si pe retelele de socializare.

Gruparea, care a declarat "razboi cibernetic” Rusiei si a comunicat recent ca ar fi spart mai multe baze de date sensibile ale Kremlinului, inclusiv sistemele rusesti de imagini prin satelit, nu isi asuma oficial acest anunt, dar preia oferta oficialilor ucraineni de a despagubi soldatii rusi care predau tehnica de lupta.

Anonymous a atacat peste 300 de obiective rusesti, colectand peste 1 miliard de ruble - aproximativ 10 milioane dolari

"Organizatia de hackeri Anonymous – ar fi oferit trupelor ruse plati in bitcoin pentru a preda tancurile. Grupul ar plati mai mult de 52.000 dolari in BTC pentru fiecare vehicul de lupta predat”, potrivit cryptopotato.com

Partea ucraineana a incercat sa opreasca invazia rusa nu numai prin arme si lupte directe, ci si prin atacuri digitala. In urma cu cateva zile, Mykhailo Fedorov – vicepremier al Ucrainei – a anuntat ca guvernul va crea o armata IT.

"Avem nevoie de talente digitale. Vor fi sarcini pentru toata lumea. Continuam sa luptam pe frontul cibernetic”, a declarat el.

Grupul de hackeri intercontinentali – Anonymous – a efectuat si mai multe atacuri cibernetice asupra Rusiei. In doar doua zile, organizatia a atacat peste 300 de obiective rusesti, colectand peste 1 miliard de ruble (aproximativ 10 milioane dolari).

În acest context, Anonymous ar fi oferit soldatilor o suma de 52.000 dolari in Bitcoin pentru fiecare masina de lupta predata. Cei care doresc sa schimbe astfel de vehicule cu criptomonede trebuie sa fluture un steag alb si sa foloseasca parola "milion”, astfel incat grupul de hackeri sa le poata recunoaste, mai noteaza cryptopotato.com.

"Pentru soldatii rusi, toti cei care doresc sa traiasca cu familiile lor, copiii lor, si sa nu moara, comunitatea globala Anonymous a strans 1.225.043 RUB in bitcoin pentru a va ajuta”, se arata in mesajul lor, citat si de dailystar.co.uk

Anonymous i-a declarat razboi lui Vladimir Putin la sfarsitul lunii februarie. Pe atunci, grupul a avertizat ca liderul Rusiei "se va confrunta cu atacuri cibernetice fara precedent din toate colturile lumii" daca nu va opri invazia sa in Ucraina.

Lumea occidentala incearca sa-l opreasca pe Putin prin sanctiuni financiare

In ciuda faptului ca nu au intrat in lupta militara directa cu fortele rusesti in Ucraina, "marile puteri” au declarat razboi economic Rusiei. UE a impus o interdictie a tranzactiilor cu Banca Centrala Rusa, cu scopul de a taia legatura sa monetara cu Europa de Vest.

Marea Britanie a introdus, de asemenea, masuri similare. Premierul britanic Boris Johnson a afirmat ca bancile rusesti vor fi excluse din sistemul financiar britanic. Sapte banci rusesti au fost excluse din sistemul global de plati SWIFT.

SUA s-au alaturat prin sanctionarea mai multor companii majore de stat, intre care Gazprom si Sberbank – cea mai mare institutie financiara din Rusia.

Aceste embargouri i-au determinat pe multi rusi sa apeleze la criptomonede ca instrument financiar alternativ, asa cum a relatat anterior Lumea Banilor. In pofida multor solicitari de a bloca utilizatorii rusi, platformele de top cu active digitale, inclusiv Binance si Kraken, au decis sa nu o faca.

Gilda Popa

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani