Grid star
criptomonede

MASTERCARD VA PERMITE PLATILE CU CRIPTOMONEDE – Utilizatorii vor putea achita in magazine online si fizice direct din portofelele digitale

Gigantul Mastercard anunta ca a incheiat un parteneriat cu Immersve pentru a permite platile cu criptomonede, atat in magazinele digitale si in metaverse, cat si in magazinele fizice. Parteneriatul foloseste protocoale descentralizate pentru a deconta tranzactiile cripto in timp real la punctele de vanzare care accepta plati Mastercard online.

Gilda Popa

Parteneriatul Mastercard-Immersve foloseste protocoale descentralizate pentru a deconta tranzactii cu criptomonede in timp real la punctele de vanzare care accepta plati Mastercard online. Utilizatorii vor putea sa-si foloseasca portofelele Web3 existente pentru a efectua plati cripto directe fara a se baza pe o terta parte pentru garantii.

Potrivit Cointelegraph, protocolul converteste criptomoneda stabila USD Coin (USDC) in moneda fiat pentru a deconta tranzactii in reteaua Mastercard. Astfel, utilizatorii pot efectua plati cripto direct prin portofelele lor Web3, fara a fi nevoie de o terta parte pentru garantie. Jerome Faury, CEO al companiei Immersive, a declarat ca aceasta colaborare cu Mastercard este un pas mare catre adoptarea pe scara larga a portofelelor Web3.

La randul sau, Immersve va initia un parteneriat cu un furnizor tert pentru a asigura decontarile si va permite utilizatorilor sai sa foloseasca USDC pentru toate achizitiile.

Plati direct din portofelele Web3 ale utilizatorilor

Immersve este un membru principal al retelei Mastercard. Platforma sa permite atat experiente de plata centralizate, cat si descentralizate prin intermediul dApps (cum ar fi portofelele web3 si protocoalele DeFi), care se pot integra cu usurinta cu API-urile si contractele inteligente ale Immersve pentru a tranzactiona oriunde este acceptat Mastercard. Immersve este un furnizor de servicii financiare inregistrat”, potrivit descrierii de pe site-ul immersve.ro

Utilizatorii vor putea accesa functia prin portofelele Web3 si vor putea folosi cheile private pentru a aproba plati.

De-a lungul mai multor ani, Mastercard a promovat numeroase parteneriate cu companii cripto. O astfel de initiativa a fost parteneriatul Mastercard cu bursa cripto criptomonede Binance pentru a lansa un card preplatit in America Latina.

Cardul permite conversii cripto-fiat in timp real pentru 14 tokenuri in Brazilia. La momentul lansarii, avantajele includeau zero comisioane, valabile pentru o serie de bancomate.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani