Grid star
criptomonede

VISA "SUFLA IN CEAFA” MASTERCARD PE SEGMENTUL CRIPTO – Gigantul din domeniul serviciilor de plata va lansa un card cripto cu zero comisioane

Visa muta rapid pe piata serviciilor cripto dupa ce principalul sau concurent, Marstercard, a anuntat zilele trecute lansarea unor carduri cripto disponibile in Africa si Orientul Mijlociu. Astfel, bursa de criptomonede Blockchain.com a anuntat ca a incheiat un parteneriat cu Visa pentru a lansa un card cripto, disponibil initial doar pentru rezidentii din Statele Unite, conform CoinTelegraph. Cele doua companii gigant isi disputa in prezent o piata extrem de dinamica si cu o crestere exponentiala, lansand din ce in ce mai multe servicii pentru clientii cripto.

Gilda Popa

Noul card Visa va permite utilizatorilor sa plateasca folosind soldul cripto sau numerar oriunde sunt acceptate carduri de debit ale companiei.

Blockchain.com, partenerul Visa in acest proiect, a dezvaluit intr-un anunt publicat recent pe blogul sau ca nu vor exista taxe de inscriere sau taxe anuale, nici taxe de tranzactie, iar utilizatorii vor castiga 1% din toate achizitiile inapoi in cripto.

Intr-un interviu acordat Yahoo Finance, Peter Smith, director executiv al Blockchain.com, a spus ca exista deja 50.000 de persoane pe o lista de asteptare, pentru acest card.

"Exista inca multa cerere pentru produse cripto, dar observati ca cererea se indeparteaza de la tranzactionare si creste mai mult pe segmentul celor care sunt interesati sa foloseasca DeFi, folosind soldurile lor (n.r. pentru plati). Ideea este ca va puteti lua cardul... si puteti cheltui cu usurinta din orice sold din portofelul blockchain... si puteti comuta intre ce activ vreti sa cheltuiti”, a declarat Peter Smith, referindu-se la functionalitatile noului card Visa.

Cuy Sheffield, seful Departamentului cripto al Visa, a subliniat, la randul sau, ca acceptarea la nivel mondial este necesara pentru ca adoptarea criptomonedelor sa continue sa creasca.

Cardul este alimentat de compania de plati Marqeta din California, care a ajutat la dezvoltarea cardului cripto Visa al companiei de cripto-finantare Swipe in septembrie 2020.

Mastercard pluseaza puternic pe piata serviciilor cripto

Principalul concurent al Visa, Mastercard, a semnat, la randul sau, pe 25 octombrie, un parteneriat strategic cu BitOasis, cea mai importanta platforma cripto din Orientul Mijlociu si Africa de Nord (MENA), pentru a lansa o serie de programe de cripto carduri menite sa faciliteze adoptarea activelor digitale in regiune.

Clientii BitOasis vor putea sa-si conecteze portofelele la noul card si sa converteasca cripto-ul in fiat pentru a permite utilizarea retelei comerciale globale a Mastercard, cardul fiind asteptat sa fie lansat la inceputul anului 2023.

De altfel, Mastercard se pregateste intensiv sa atraga un procent cat mai mare din clientii cripto, prin diversificarea serviciilor pe care le ofera. Compania a anuntat zilele trecute pe blogul sau ca va lansa Crypto SourceTM, un nou program global care le permite institutiilor financiare sa ofere optiuni utilizatorilor si servicii de tranzactionare cripto, asa cum a relatat Lumea Banilor.

Concurenta

In conditiile in care bancile adopta acest model de parteneriat cu Mastercard, aceasta ar putea insemna mai multa concurenta pentru Coinbase si alte burse cripto care opereaza in SUA, au comentat jurnalistii CNBC. Aceasta in conditiile in care gigantul din domeniul serviciilor de plata are in prezent 2,9 miliarde de carduri in circulatie in intreaga lume.

La inceputul lunii octombrie, asa cum a relatat Lumea Banilor, gigantul din domeniul serviciilor de plata a lansat un alt serviciu care ajuta bancile sa identifice si sa blocheze tranzactiile cripto susceptibile de frauda. Serviciul, numit "Crypto Secure”, foloseste algoritmi "sofisticati” de inteligenta artificiala pentru a detecta operatiunile cripto initiate de actori rau intentionati. Mastercard are o strategie agresiva de extindere a serviciilor cripto, accelerata din februarie 2021, cand a anuntat ca va introduce optiuni de plati cripto pentru clientii sai.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani